Medewerkersverhalen
 Controle   Assistent-accountant

Ivo Dolislager

Maatschap van Noordenne Accountants content maart 2024
De uitdagingen van een assistent-accountant!

Ivo Dolislager is een gedreven assistent-accountant bij Van Noordenne Accountants. Hij vertelt over de uitdagingen en voldoening die zijn functie op de controleafdeling met zich meebrengt. Hij benadrukt waarom dit een fantastische carrièrestap kan zijn voor jonge mensen met ambities in de accountancy. 

Ivo: “Ik kwam vers van school hier binnen. Na mijn HBO-propedeuse, ben ik via Nyenrode Universiteit ook gestart met de opleiding tot Registeraccountant.”

Op locatie bij klanten

“Het leukste aan mijn werk is het werk op locatie bij onze klanten. We werken altijd in teams van drie of vier collega’s, vooral in de regio Gorinchem en Altena. De variatie in het werk, van de voorbereidingsfase in het najaar tot de controle van cijfers in het voorjaar, maakt elke dag anders. Het is meer dan een kwestie van cijfers: we duiken in alle aspecten van een bedrijf. Zo brengen wij bijvoorbeeld ook de processen in kaart van inkoop, verkoop tot HR.” 

Opleiding tot Registeraccountant

Ivo: “Iedere assistent-accountant bij Van Noordenne Accountants op de controleafdeling, volgt de opleiding tot Registeraccountant. Het is pittig, maar het is de stip op de horizon voor ons allemaal. De opleiding is intensief, maar de praktijkervaring die we met dit werk opdoen is onbetaalbaar. We krijgen de kans te leren en te werken tegelijk, wat helpt om het vak echt te begrijpen en erin te groeien.”

Communicatief team

“Ons team op de controleafdeling bestaat uit circa vijftien collega’s”, vervolgt Ivo. “We zijn een heel communicatief team. Het werk is zeer dynamisch en Van Noordenne Accountants is perfect voor jonge mensen die willen groeien in dit uitdagende vak. Je kunt op verschillende manieren als assistent-accountant aan de slag gaan op de controle-afdeling. Direct na het vwo, maar ook via een hbo-propedeuse. Maar we staan open voor alle mogelijkheden. Veel studenten volgen ook een meeloopdag bij ons, waarin onder andere gekeken wordt naar de mogelijkheden tot het combineren van werk en school.”

Portret ivo 2024 02 28 1345 6438[27] groot

Balans werk en privé

Ivo: “En het is belangrijk te vertellen dat hoewel het werk uitdagend is, er ruim voldoende tijd is voor een gezond sociaal leven! Ik speel bijvoorbeeld met vrienden in een voetbalteam, ga vier keer per week naar de sportschool en geniet van uitgaan en tijd doorbrengen met vrienden en mijn vriendin. Voor Van Noordenne Accountants is de balans tussen werk en privé belangrijk!” 

Variatie en teamwork

Ivo, tot besluit: “Wanneer je houdt van een baan met veel variatie, teamwork én de kans echt inzicht te krijgen in de werking van verschillende bedrijven, dan is dit de plek voor jou. Je werkt aan je professionele vaardigheden, én aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert door te doen, en dat is onmiskenbaar waardevol!”

Persoonlijke groei
Werken bij Van Noordenne Accountants houdt veel meer in dan werken met cijfers. Het is een loopbaan die samenwerking, persoonlijke groei en een diepgaand begrip van bedrijfsdynamiek belooft. Ben je op zoek naar een rol waarin je echt het verschil kunt maken? Dan is assistent-accountant op onze controleafdeling een uitdagende mogelijkheid! Kijk voor meer informatie op onze vacaturepagina of neem contact met ons op.

Wil jij met ons samenwerken?

Wil jij bijdragen aan de verdere groei van ons leuke kantoor en genieten van een goede werk-privé balans en prima arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Willemijn van Gemert

HR Adviseur

Contact opnemen
Deel dit verhaal:

Andere medewerkersverhalen

 Samenstel   Assistent-accountant

Arthur de Swart

Arthur de Swart werkt als assistent-accountant op de samenstelafdeling van kantoor Gorinchem. Bij Van Noordenne Accountants voelt hij zich thuis. 

Lezen

 Salarisadministratie   Salarisadviseur

Marianne Colijn

Marianne Colijn werkt als senior salarisadviseur op de salarisadministratie van kantoor Gorinchem. Bij Van Noordenne Accountants is iedereen altijd bereid om elkaar te helpen.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden