Medewerkersverhalen
 Controle   Beginnend Assistent-accountant

Cornelis Ambachtsheer

Samenwerken én van elkaar leren

Even voorstellen: Mijn naam is Cornelis Ambachtsheer, ik ben 23 jaar en ik ben werkzaam als Beginnend Assistent-Accountant op de controlepraktijk bij Van Noordenne Accountants. Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn heel gevarieerd. Bijvoorbeeld het uitvoeren van diverse controles op jaarrekeningposten, het beoordelen van investeringen op de vaste activa of het uitvoeren van voortgezette controles op crediteuren. Naast het uitvoeren van controlewerkzaamheden stel ik ook jaarrekeningen samen.

Samenwerkt

"Voor mij beteken samenwerkt dat ik mijn vragen kan bespreken met ál mijn collega’s. Dus ook met collega’s die andere opdrachten uitvoeren. Op deze manier werken we samen én leer je van elkaar". Hoe Cornelis zelf invulling geeft aan samenwerkt? "Door continu te overleggen en klaar te staan om elkaar te helpen. Ik probeer collega's te ondersteunen door bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast vind ik het heel belangrijk om belangstelling te tonen voor het leven van collega's buiten het werk. Het is leuk en bevordert de saamhorigheid, en daarmee ook samenwerkt".

Werken bij Van Noordenne Accountants

Cornelis is in zijn vierde jaar van zijn Bacheloropleiding Accountancy begonnen met zijn afstudeerstage bij Van Noordenne Accountants. "Van Noordenne Accountants is een bekend gezicht in de regio, daarom heb ik ervoor gekozen om hier mijn afstudeerstage in te vullen. Deze stageperiode is zeer goed bevallen en zodoende ben ik na het afronden van mijn studie hier blijven werken".

Cornelis komt zelf ook 'uit de regio'. Geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam, is hij erg gehecht aan deze regio vol nijverheid en ondernemerschap.
"Deze eigenschappen herken ik ook binnen Van Noordenne en daarom is het voor mij een perfecte match".

 'Accountancy-bril'

Elke dag leer ik nieuwe dingen door mijn 'accountancy-bril' op te zetten en verschillende ondernemingen te analyseren. Elke onderneming heeft zijn eigen specifieke posten. Bijvoorbeeld een handelsonderneming heeft andere kenmerken dan een productieonderneming, maar ook binnen deze typen ondernemingen is geen bedrijf hetzelfde. Dat maakt het werk voor mij uitdagend, gevarieerd en leuk!

Welke eigenschappen zijn handig als assistent-accountant?

Leergierigheid, communicatie en rust zijn volgens Cornelis belangrijke eigenschappen om zijn werk te kunnen doen.
"Leergierigheid is het belangrijkste, omdat ik elke dag nieuwe dingen signaleer die ik nog niet (her)ken. Dit is van groot belang om mij te kunnen ontwikkelen als professional. Communicatie is cruciaal om mijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Door samen te overleggen en vragen te stellen kom ik met mijn collega's en onze cliënten tot het beste resultaat. Tot slot is rust en ontspanning naast het werk noodzakelijk om mijn werkzaamheden goed uit te kunnen voeren".

Trots op...

"Het leren van nieuwe dingen en deze bij volgende werkzaamheden in de praktijk te kunnen brengen, daar ben ik trots op. Dat geeft energie en voldoening en hiermee ontwikkel ik mij verder als professional. Daarnaast is de cliënt tevreden met het resultaat. Een win-win situatie!"

Wil jij met ons samenwerken?

Wil jij bijdragen aan de verdere groei van ons leuke kantoor en genieten van een goede werk-privé balans en prima arbeidsvoorwaarden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Willemijn van Gemert

HR Adviseur

Contact opnemen
Deel dit verhaal:

Andere medewerkersverhalen

 Samenstel   Assistent-accountant

Arthur de Swart

Arthur de Swart werkt als assistent-accountant op de samenstelafdeling van kantoor Gorinchem. Bij Van Noordenne Accountants voelt hij zich thuis. 

Lezen

 Salarisadministratie   Salarisadviseur

Marianne Colijn

Marianne Colijn werkt als senior salarisadviseur op de salarisadministratie van kantoor Gorinchem. Bij Van Noordenne Accountants is iedereen altijd bereid om elkaar te helpen.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden