De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   8 juli 2020

Wet excessief lenen bij eigen vennootschap uitgesteld naar 2023

Bron: Taxence

De invoering van de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap wordt uitgesteld naar 2023. Dit meldt staatssecretaris Vijlbrief in een brief aan de Tweede Kamer over de fiscale maatregelen in verband met het coronavirus. Het kabinet wil hiermee tegemoetkomen aan aanmerkelijkbelanghouders (aandeelhouders met een belang van minimaal 5% van de aandelen van een vennootschap) die als gevolg van de coronacrisis niet in staat zijn om hun schulden aan de eigen vennootschap verder af te lossen.

De staatssecretaris stelt voor om de wet in werking te laten treden per 1 januari 2023. Het kabinet komt hiermee tegemoet aan aanmerkelijkbelanghouders die sinds de aankondiging van het wetsvoorstel in 2018 hun schuld nog niet hebben teruggebracht tot maximaal € 500.000 en die vanwege de coronacrisis beperkt zijn in hun mogelijkheid om de schuld aan hun vennootschap verder af te lossen.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Advies nodig?

Indien u vragen of hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   30 juni 2020

Nieuwsbrief update coronamaatregelen

In deze nieuwsbrief geven wij een overzicht van de belangrijkste steunmaatregelen voor het bedrijfsleven. Wij proberen alle informatie actueel te houden, maar terwijl we deze nieuwsbrief schrijven, komen er steeds nieuwe aanvullingen of verbeteringen van de regelingen. Deze nieuwsbrief is geschreven met de kennis tot 30 juni 2020. 

Lezen
 Nieuws   24 juni 2020

Met Quick Start snel inzicht in Werkwijzer Poortwachter

Om werkgevers snel inzicht te geven in welke stappen zij moeten zetten voor de RIV-toets (de poortwachtertoets) bij re-integratie van werknemers, heeft het UWV een Quick Start-document ontwikkeld. Deze Quick Start dient ter ondersteuning van de Werkwijzer Poortwachter. 

Lezen
 Nieuws   18 juni 2020

Update Special Lonen 2020

De Update Special Lonen 2020 bevat relevante informatie voor werkgevers en HR-adviseurs. De update is voorzien van actuele cijfers en bevat nieuwe wet- en regelgeving. Waar nodig wordt aangehaakt op corona-gerelateerde maatregelen. Bent u benieuwd naar de Update Special Lonen 2020? Download hem hier!

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden