De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Nieuws   21 februari 2019

Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Bron: SRA  

Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. De werkkostenregeling kan op verschillende manieren worden gebruikt. Zo kunt u bijvoorbeeld onbelast kerstpakketten aan uw personeel geven of cadeaus bij het behalen van bepaalde doelstellingen.

Regeling per 2020 verruimd

Vanaf 2020 wordt de werkkostenregeling verruimd. De verruiming bestaat uit het verhogen van het percentage van de vrije ruimte naar 1,7% tot een loonsom van € 400.000. Daarboven wordt het bestaande percentage van 1,2% gehanteerd. Het parlement moet dit voorstel nog wel goedkeuren.

Voordeel

De verruiming zorgt ervoor dat u maximaal € 2.000 aan extra belastingvrije vergoedingen en verstrekking kunt besteden.

Een werkgever met een loonsom van € 500.000 kan nu 1,2% ofwel € 6.000 uitgeven aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. Vanaf volgend jaar wordt dit 1,7% x € 400.000 + 1,2% x € 100.000 ofwel € 6.800 + € 1.200 = € 8.000.

  Gevolgen

  De regeling zorgt ervoor dat u als werkgever minder vaak een eindheffing van 80% over vergoedingen en verstrekkingen moet betalen. U hoeft als werkgever pas een eindheffing te betalen als u meer uitgeeft dan de vrijgestelde bedragen.

  Benut de werkkostenregeling, ook nu al!

  De vrije ruimte optimaal benutten vergt kennis van de werkkostenregeling, maar het is de moeite meer dan waard om u hier enigszins in te verdiepen. Wij kunnen u daarbij helpen. U kunt vaak aanzienlijk kosten besparen door de werkkostenregeling in te zetten bij het belonen van personeel. Wij merken dat hier nog steeds weinig gebruik van wordt gemaakt. Een van de redenen hiervoor is het onbekend zijn met de regeling en het terughoudend zijn vanwege de 80% eindheffing. Dit laatste is vaak helemaal niet zoveel als u zou denken. Wilt u werknemers belonen en de kosten laag houden? Bel ons dan gerust om eens samen te sparren over de mogelijkheden voor úw bedrijf!

  Vragen?

  Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen over de werkkostenregeling? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

  Joanita Bergshoeff

  Salarisadministrateur

  Joanita Bergshoeff
  Contact opnemen

  Wilt u meer weten?

  Neem dan contact op met Joanita Bergshoeff of bezoek onze pagina over salarisadministratie.

  Deel dit bericht:

  Wellicht vind je dit ook interessant

  De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie.
   Blog   11 april 2019

  Altijd én overal inzicht in uw administratie?

  Altijd en overal bereikbaar zijn. Dat is de mogelijkheid die mobiele telefoons en het internet ons bieden. De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie. In deze blog beschrijft Kees de ontwikkelingen rondom de digitalisering van administraties.  

  Lezen
  Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?
   Blog   14 maart 2019

  Wel of geen eigenrisicodragerschap?

  Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de WGA- en ZW-uitkering voor uw (ex-)werknemers die daar bij ziekte en arbeidsongeschiktheid recht op hebben. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?  

  Lezen
   Blog    7 februari 2019

  Druk, druk, druk, maar levert dat ook winst op?

  Is uw agenda constant volgepland? Ervaart u drukte en heeft u vaak tijd tekort? Vaak worden deze vragen bevestigend beantwoord. De drukte valt te verklaren door de omzetgroei in het Nederlandse MKB. Kees geeft in zijn blog aan waarom drukte niet altijd zorgt voor meer winst.

  Lezen

  Up-to-date blijven?

  Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

  aanmelden
  Contact
  Volg ons

  Postbus 463
  4200 AL Gorinchem

  0183 697 979 info@vnacc.nl
  Gorinchem
  Van Noordenne Accountants Gorinchem

  Kleine Landtong 15
  4201 HL Gorinchem

  Giessen
  Van Noordenne Accountants Giessen

  Distributiestraat 25
  4283 JN Giessen

  Hardinxveld
  Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

  Buitendams 91 
  3371 BB Hardinxveld-Giessendam