De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   25 maart 2020

Voordelen loonkosten 2020 en controle berekeningen 2019

berekening loonkostenvoordelen

Bron: SRA

Voor bepaalde groepen werknemers kunt u als werkgever een tegemoetkoming krijgen in de loonkosten. Het gaat om een vast bedrag per verloond uur met een vast maximaal bedrag per jaar. Er zijn verschillende tegemoetkomingen: de loonkostenvoordelen (LKV) en de lage-inkomensvoordelen (LIV). De voorlopige berekeningen van 2019 zijn onlangs door het UWV verzonden. Deze berekening mag u ter controle naar ons doorsturen. Hieronder geven we u in het kort nog even de aandachtspunten van de regeling die ook voor 2020 weer gelden. Later dit jaar volgt een uitgebreidere Advieswijzer Voordelen Loonkosten 2020.

Verschillende soorten loonkostenvoordelen

Er zijn vier soorten LKV:

  1. Oudere werknemers
  2. Arbeidsgehandicapte werknemers
  3. Doelgroep banenafspraak en scholingsbelemmerden;
  4. Herplaatsen arbeidsgehandicapte werknemer.

De voorwaarden per loonkostenvoordeel zijn verschillend. Voor de exacte voorwaarden kunt u contact opnemen met onze salarisadviseurs.

Voorwaarden lage-inkomensvoordeel

Om lage-inkomensvoordeel (LIV) te verkrijgen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het gemiddelde uurloon van uw werknemer bedraagt in 2020 minimaal € 10,29, maar niet meer dan € 12,87;
  • Uw werknemer heeft bij u minimaal 1248 verloonde uren in een kalenderjaar;
  • Uw werknemer heeft de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet bereikt;
  • Uw werknemer is verzekerd voor werknemersverzekeringen.

Voor de berekening van het totale jaarloon telt alles mee. Bijzondere toeslagen voor bijvoorbeeld overwerk hebben dus gevolgen voor het gemiddelde uurloon, waardoor u mogelijk geen recht heeft op LIV.

Check berekening LKV en LIV

Als u als werkgever recht heeft op tegemoetkomingen in uw loonkosten, dan krijgt u hierover uiterlijk 15 maart bericht van het UWV. In dit bericht staat een berekening van de toegekende bedragen.

U kunt de berekening door onze salarisadviseurs laten controleren. Indien nodig kunnen wij deze nog tot 1 mei 2020 herstellen. Stuur uw berekening door naar salaris@vnacc.nl.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over loonkostenvoordelen? Neem dan contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen

Advies nodig?

Wilt u advies over de tegemoetkomingen in uw loonkosten? Neem dan contact met op met onze salarisadviseurs!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   23 maart 2020

Nieuwsbrief maatregelen coronavirus 

Vorige week heeft het Kabinet een divers pakket aan maatregelen gepresenteerd om ondernemers te helpen de economische gevolgen van de uitbraak van het coronavirus te kunnen doorstaan. Hoewel de voorwaarden voor het toepassen van de diverse maatregelen vooralsnog niet volledig bekend zijn, willen wij u toch informeren over deze maatregelen en over de manier waarop wij u kunnen helpen bij het indienen van de benodigde verzoeken.

Lezen
Aanvullende accountantsverklaring niet meer nodig voor uitstel belastingbetaling
 Nieuws   20 maart 2020

Accountantsverklaring niet meer nodig voor uitstel belastingbetaling

De voorwaarden voor het aanvragen van bijzonder uitstel van belastingbetaling zijn door het Kabinet verder versoepeld. Het gaat om bijzonder uitstel van betaling voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Zo is de aanvullende verklaring van de accountant niet langer nodig.  

Lezen
Noodpakket banen en economie
 Nieuws   18 maart 2020

Noodpakket banen en economie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn groot. Daarom heeft het Kabinet een aantal nieuwe maatregelen getroffen. Wij nemen samen met u de laatste maatregelen door. Nieuwe noodmaatregelen worden nog steeds aangekondigd en reeds kenbaar gemaakte noodmaatregelen worden gewijzigd om zo te voldoen aan de wensen en verwachtingen van de Nederlandse ondernemers.  

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden