De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   20 augustus 2020

Verlaging tarief vennootschapsbelasting in 2021 onzeker

Bron: RendementOnline

Het tarief vennootschapsbelasting voor winsten boven de € 200.000,-- zou in 2021 verlaagd worden van 25% naar 21,7%. Als gevolg van de coronacrisis is het onzeker of de maatregel in 2021 ook daadwerkelijk ingevoerd gaat worden.

Verlaging tarief

De verlaging van het tarief van de vennootschapsbelasting voor winsten boven de € 200.000,-- zou eerst in 2020 al ingevoerd gaan worden. In 2019 besloot het kabinet om de verlaging van het tarief echter met een jaar uit te stellen in ruil voor lastenverlichting voor de burgers. Volgens bronnen rond de coalitie is het, mede door de coronacrisis, onzeker of het tarief in 2021 wel daadwerkelijk verlaagd gaat worden.  

Coronacrisis

De overheid heeft als gevolg van de coronacrisis al miljarden euro’s uitgetrokken om ondernemingen overeind te houden en om banen te redden. Daarnaast heeft de overheid geld nodig voor andere steunmaatregelen die nog gaan komen. Hierdoor is in de politiek discussie ontstaan of de verlaging van het tarief nog wel ingevoerd dient te worden. De komende tijd zal opnieuw naar de maatregel gekeken worden en zal besloten worden of het tarief in 2021 verlaagd gaat worden.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de verlaging tarief vennootschapsbelasting? Neem dan vrijblijvend contact op met Robin van de Graaf.

Robin van de Graaf

Fiscaal medewerker

Robin van de Graaf
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over de verlaging tarief vennootschapsbelasting? Neem dan contact op Robin van de Graaf. Hij helpt u graag!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   19 augustus 2020

Laatste kans om NOW 2.0 aan te vragen

Voor de vakantieperiode hebben wij u geïnformeerd over de nieuwe NOW-regeling (NOW 2.0) met daarin de voorwaarden van deze subsidie. U kunt deze subsidie nog aanvragen tot 1 september 2020. De NOW 2.0 is een voortzetting van het eerste noodpakket, maar kent enkele wijzigingen. 

Lezen
 Nieuws   13 augustus 2020

UBO-register vanaf 27 september openbaar

Het is de bedoeling dat het UBO-register dit jaar vanaf 27 september openbaar wordt. Dit maakten de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hoekstra (Financiën) eerder aan de Tweede Kamer bekend. Het UBO-register is bedoeld om inzicht te geven in de belanghebbenden van juridische entiteiten, zoals bv’s. 

Lezen
 Nieuws   11 augustus 2020

Fiscale hittegolf: airco voor de thuiswerkende ondernemer?

Nederland zit midden in de eerste hittegolf. Maar biedt dit ook fiscale mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een airco in de werkkamer van de ondernemer thuis? Bij aanschaf van een airco heeft u in beginsel wel recht op de KIA. U moet dan natuurlijk wel voldoen aan de standaardeisen voor de KIA. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden