De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   28 januari 2020

Drie maanden uitstel voor bewijs vaste contracten

Drie maanden uitstel voor bewijs vaste contracten

Bron: SRA

Vanaf 1 januari 2020 wordt de WW-premie berekend op basis van het soort arbeidscontract. In dit nieuwsbericht leggen wij u de nieuwe voorwaarden uit.

Voorwaarden voor lagere premie

Als u de lage premie van 2,94% wilt hanteren, dan moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Uw werknemer heeft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
  2. Deze arbeidsovereenkomst is schriftelijk vastgelegd;
  3. Het aantal uren dat de werknemer werkt, is duidelijk vastgelegd.

Alleen als u aan alle drie de voorwaarden voldoet, dan mag u de lage WW-premie hanteren. Zo niet, dan geldt de hoge premie van 7,94%.

Schriftelijk bewijs

Als u de lage WW-premie wilt toepassen, dan moet u schriftelijk bewijs van het vaste arbeidscontract in uw administratie hebben. Het bewijs bestaat uit een getekend contract of een addendum bij de overeenkomst en deze moet zowel door u als door uw werknemer zijn ondertekend. U moet het bewijs bewaren bij uw administratie.

Drie maanden uitstel

De deadline voor de schriftelijke vastlegging stond op 1 januari 2020. Inmiddels heeft de minister besloten om drie maanden uitstel te geven. Uit het addendum moet blijken dat de werknemer op 31 december 2019 al voor onbepaalde tijd in dienst was. Tot 1 april 2020 mag u zonder addendum toch de lage WW-premie toepassen voor medewerkers met een vast contract. 

Let op! 

Als u voor 1 april 2020 niet voldoet aan de voorwaarden, dan moet u met terugwerkende kracht de hoge WW-premie betalen van 7,94%.

Uitstel geldt niet voor alle werknemers

U krijgt alleen uitstel voor werknemers die al voor 1 januari 2020 in dienst waren. U mag in uw aangifte loonheffingen in de indicatierubriek ‘schriftelijke arbeidsovereenkomst’ en ‘J’ zetten, ook al heeft u nog geen schriftelijk vast contract of is het addendum bij het tijdelijke contract nog niet getekend. Bij nieuwe vaste contracten moeten beide partijen meteen ondertekenen en moet deze in de administratie komen.

Tip!

Wees er op tijd bij en zorg dat u uiterlijk op 1 april 2020 een schriftelijke arbeidsovereenkomst of een schriftelijk addendum in de loonadministratie heeft.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de Wet Arbeidsmarkt in Balans? Neem dan vrijblijvend contact op met Nicola Kraaijeveld.

Nicola Kraaijeveld

HR Adviseur

Nicola Kraaijeveld
Contact opnemen

Advies over de Wet Arbeidsmarkt in Balans

Heeft u vragen over de Wet Arbeidsmarkt in Balans of wilt u contracten laten controleren? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Advieswijzer Verlofregelingen 2020
 Advieswijzer   27 januari 2020

Advieswijzer Verlofregelingen 2020

Het kabinet heeft aangegeven om de mogelijkheden voor verlof van werknemers uit te breiden. Denk aan het kraamverlof, geboorteverlof, adoptieverlof, zorgverlof en het ouderschapsverlof. Voor al deze verlofvormen gelden aparte regels en voorwaarden. In onze Advieswijzer Verlofregelingen 2020 lichten wij een aantal vormen nader toe. 

Lezen
Special Lonen 2020
 Special   13 januari 2020

Special Lonen 2020

De Special Lonen 2020 bevat relevante informatie voor werkgevers en HR-adviseurs. Deze editie geeft cijfers over het minimumloon, premiepercentages werknemersverzekeringen, inkomensafhankelijke bijdrage Zvw, premie WW en arbeidskortingen, LIV en LKV en het gebruikelijk loon voor de dga.  

Lezen
Belastingvrij schenken in 2020
 Nieuws   8 januari 2020

Belastingvrij schenken in 2020

De collectieve arbeidsovereenkomst, kortgezegd cao, roept bij werkgevers nogal eens vragen op. De informatie over cao’s is complex en daardoor lastig om te begrijpen. In deze blog neemt Nicola u mee in de wereld van de cao’s en zij hoopt deze wereld voor u een stukje duidelijker te maken. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden