De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Nieuws   26 augustus 2019

Personeel in dienst dat een opleiding volgt? Maak gebruik van de subsidie Praktijkleren!

Heeft u werknemers die een opleiding volgen én bij u werken? Dan is de kans groot dat u een tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen.

Bron: SRA

Heeft u werknemers die een opleiding volgen én bij u werken? Dan is de kans groot dat u een tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen. Ook wanneer u dit jaar voor het eerst kennis maakt met praktijkleerlingen kan deze regeling interessant zijn. Wij nemen de subsidieregeling Praktijkleren samen met u door.

Wat houdt de regeling in?

De subsidie is een tegemoetkoming voor de kosten die een werkgever maakt voor de begeleiding van een leerling, deelnemer of student, maar ook van een promovendus of technologisch ontwerper in opleiding (toio). De subsidieregeling richt zich vooral op:

 • Kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt bij wie jeugdwerkloosheid een groot probleem is;
 • Studenten die een opleiding volgen in sectoren waar een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel;
 • Wetenschappelijk personeel, dat onmisbaar is voor de Nederlandse kenniseconomie.

U krijgt beter opgeleid personeel en zij zijn beter voorbereid op de arbeidsmarkt.

Wat zijn de voorwaarden voor deze subsidie?

De subsidie is maximaal € 2.700,- per praktijk- of werkleerplaats per schooljaar. De hoogte van de subsidie hangt af van het aantal weken waarin de deelnemer praktijkbegeleiding kreeg in het school/studiejaar. De voorwaarden voor de subsidieregeling Praktijkleren verschillen per onderwijscategorie.

Onderwijscategorieën:

 • vmbo
 • VSO
 • PRO
 • Entree in het vmbo
 • mbo
 • hbo
 • promovendi en toio’s

Welke gegevens moet u vastleggen in uw administratie?

Om in aanmerking te komen voor de subsidie, moet u de volgende gegevens in uw administratie vastleggen:

 • Een getekende (leer-werk)overeenkomst;
 • Een aanwezigheidsregistratie van de deelnemer bij de beroepspraktijkvorming. U kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van uw digitale tijdschrijfsysteem, een presentielijst of een geldig arbeidscontract in combinatie met een verzuimregistratie;
 • Een administratie waaruit de begeleiding van de deelnemer blijkt. Door middel van een projecturenregistratie of een digitaal tijdschrijfsysteem kunt u de daadwerkelijke uren laten zien;
 • Een administratie waaruit blijkt hoe en welke kwalificaties van de beroepsvorming zijn behaald. Hierbij moet u denken aan een werkboek van de leerling en gespreks-, beoordelings- en evaluatieverslagen;
 • Een kopie van het diploma.

Aanvraag van de subsidie indienen via eLoket

Voor het studiejaar 2018-2019 kunt u vanaf 2 juni 2019 tot en met 16 september (uiterlijk voor 17.00 uur) de subsidie aanvragen. De aanvragen lopen via De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie geldt per studiejaar. U vraagt de subsidie aan na afloop van het studiejaar door middel van een digitaal aanvraagformulier. Aanvragen die later door RVO worden ontvangen, komen niet in aanmerking voor subsidie.

Bij de aanvraag hoeven geen documenten meegezonden te worden. Bij controle kunnen de onderliggende stukken worden opgevraagd. Uitgangspunt bij de regeling is dat de administratieve lasten bij een aanvraag zo beperkt mogelijk zijn. Via het eLoket kunt u de aanvraag voor de subsidieregeling digitaal indienen. Voor deze aanvraag is een eHerkenningmiddel nodig. Klik hier voor eLoket.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen over de subsidieregeling Praktijkleren? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen

Aanvraag via Van Noordenne Accountants

Wij kunnen ook de aanvraag voor u verzorgen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Een van onze adviseurs helpt u graag!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Schenkingen en erfenissen: wie heeft recht op wat?
 Blog   20 augustus 2019

Schenkingen en erfenissen: wie heeft recht op wat?

Stel, u krijgt een schenking en u bent getrouwd. Heeft uw echtgenoot dan ook recht op de schenking of erfenis? Of is deze alleen voor u bestemd? En wat kunt u doen? Met deze blog helpt Eveline u graag een handje op weg.

Lezen
Wanneer is de afkoopsom van een leaseauto aftrekbaar?
 Nieuws   1 augustus 2019

Wanneer is de afkoopsom van een leaseauto aftrekbaar?

Als medewerkers een auto van de zaak hebben en van baan wisselen, dan moet vaak het leasecontract van de auto worden afgekocht. Onder bepaalde voorwaarden is de afkoopsom aftrekbaar.

Lezen
Als u een vakantiewoning heeft, dan moet u hierover belasting betalen in Nederland. Ook een vakantiewoning in het buitenland geldt als vermogen in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting.
 Nieuws   22 juli 2019

Betaalt u belasting voor een vakantiewoning in het buitenland?

Als u een vakantiewoning heeft, dan moet u hierover belasting betalen in Nederland. Ook een vakantiewoning in het buitenland geldt als vermogen in uw Nederlandse aangifte inkomstenbelasting. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam