De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws    4 juni 2020

Subsidieregeling elektrisch rijden: aanvragen vanaf 1 juli

Subsidieregeling elektrisch rijden

Bron: Rijksoverheid

Vanaf vandaag komen particulieren bij lease of aanschaf van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een subsidie van € 4.000. Bij lease of aanschaf van een gebruikte elektrische auto bedraagt de subsidie € 2.000. Particulieren kunnen de subsidie vanaf 1 juli aanvragen. De subsidie kan aangevraagd worden, nadat de koop- of leaseovereenkomst is gesloten.

Elektrisch rijden stimuleren

Het kabinet heeft in het klimaatakkoord afgesproken dat elektrisch rijden voor meer mensen mogelijk moet worden. Nu zijn het vooral zakelijke rijders die een elektrisch auto hebben. Met deze subsidie wordt elektrisch rijden aantrekkelijker gemaakt voor een brede groep. De subsidie moet schoon vervoer stimuleren en toegankelijker maken. De regeling loopt tot 2025.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling gelden de volgende voorwaarden:

  • De catalogusprijs van de elektrische auto is op de datum van ondertekening van de koop- en leaseovereenkomst niet lager dan € 12.000,- en niet hoger dan € 45.000,-;
  • De elektrische auto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer; en
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto.

De elektrische auto moet minimaal drie jaar, gerekend vanaf de datum van de tenaamstelling, op naam van de subsidieontvanger blijven staan. Zo niet, dan moet een gedeelte van de subsidie worden terugbetaald.

Aanvragen vanaf 1 juli

De subsidie staat beschreven op de website van Rijkdienst voor Ondernemend Nederland. Vanaf 1 juli kunnen particulieren hun aanvragen indienen voor auto’s die zijn aangeschaft of geleased vanaf 4 juni. Met behulp van de keuzehulp van Milieu Centraal kunt u zelf in een paar stappen ontdekken of elektrisch rijden voor uw situatie interessant is.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de subsidieregeling elektrisch rijden? Neem dan vrijblijvend contact op met Robin van de Graaf.

Robin van de Graaf

Fiscaal medewerker

Robin van de Graaf
Contact opnemen

Hulp nodig?

Heeft u vragen over de subsidieregeling elektrisch rijden? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   4 juni 2020

Nieuwsbrief update coronamaatregelen

In deze nieuwsbrief geven wij een overzicht van de belangrijkste steunmaatregelen voor het bedrijfsleven. Wij proberen alle informatie actueel te houden, maar terwijl we deze nieuwsbrief schrijven, komen er steeds nieuwe aanvullingen of verbeteringen van de regelingen. Deze nieuwsbrief is geschreven met de kennis tot 4 juni 2020. 

Lezen
Bedragen minimumloon 2020
 Nieuws   3 juni 2020

Bedragen minimumloon vanaf juli 2020

De bedragen van het minimumloon vanaf 1 juli 2020 vindt u hier. Alle medewerkers hebben recht op het wettelijk minimumloon. Het minimumloon is van toepassing op vast en tijdelijk personeel. Dat staat in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML). 

Lezen
SLIM subsidieregeling
 Nieuws   2 juni 2020

SLIM: subsidieregeling leren en ontwikkelen in het MKB

Werkgevers die hun mensen in staat stellen zich continu te ontwikkelen, weten de beste mensen aan zich te binden en daar wordt hun bedrijf succesvoller van. Met de SLIM-regeling wil de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een leerrijke werkomgeving stimuleren in het mkb. Misschien biedt juist deze periode uw organisatie ruimte om tijd te investeren in het ontwikkelen van uw medewerkers.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden