De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws   27 juni 2019

Spreiden van de schenkvrijstelling eigen woning: nu wel mogelijk!

Bron: SRA  

Spreiden van de schenkvrijstelling eigen woning: nu wel mogelijk!

Overweegt u een schenking of verkrijgt u een schenking voor een eigen woning? Dan heeft u geluk, want het is nu mogelijk om de schenking onder voorwaarden te spreiden over drie jaren. In 2019 kunt u een bedrag van €102.010 belastingvrij schenken indien de verkrijger de schenking gebruikt voor een eigen woning.

Dubbele vrijstelling?

In 2013 was het nog niet mogelijk om de schenking te verspreiden, zo besliste onlangs de rechter in Groningen. In deze zaak kreeg de verkrijger in 2013 een schenking van €20.300 voor een eigen woning. In 2014 ontving zij van dezelfde persoon nog een schenking van €20.390. De verkrijger wilde voor beide schenkingen gebruikmaken van de vrijstelling inzake de eigen woning. De rechter was hier niet mee akkoord. 

De rechter was het niet met de verkrijger eens dat de verruimde schenkvrijstelling van destijds €100.000 betrekking heeft op de periode 31 oktober 2013 tot en met 31 december 2014. In de wet staat duidelijk dat het gaat om een ‘kalenderjaar’.

Spreiding is nu wel mogelijk

Inmiddels is het wel mogelijk om twee keer van de vrijstelling te profiteren. Sinds 1 januari 2017 staat er in de wet dat de verkrijging onder voorvoorwaarden kan worden gespreid over drie opvolgende kalenderjaren.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen over de schenkvrijstelling inzake de eigen woning? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Wilt u meer weten over de schenkvrijstelling?

Neem contact met ons op! Eén van onze specialisten vertelt u hier graag meer over.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

In 2019 betalen werkgevers weer meer voor hun personeel.
 Blog   26 mei 2019

De werkgeverslasten blijven stijgen: ook in 2019!

Als ondernemer met personeel in Nederland ben je verplicht om werkgeverslasten te betalen. Ook in 2019 betalen werkgevers weer meer voor hun werknemers. Kees de Vries geeft in zijn blog verklaringen voor de stijgende werkgeverslasten.

Lezen
De SRA heeft een podcast opgenomen over wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfsoverdracht.
 Nieuws   8 mei 2019

Podcast bedrijfsoverdracht: wees er op tijd bij!

Als ondernemer krijgt u er op een zeker moment mee te maken: bedrijfsoverdracht. Dit is een complexe zaak, waar veel bij komt kijken. Daarom is het goed om een bedrijfsoverdracht op tijd voor te bereiden. De SRA heeft een podcast opgenomen over bedrijfsoverdracht. 

Lezen
Uitvoering van het UBO-register: wat zijn de gevolgen voor de praktijk?
 Blog   6 mei 2019

Uitvoering van het UBO-register

Recentelijk is het implementatiewetsvoorstel voor het UBO-register ingediend bij de Tweede Kamer. In deze blog vertelt Eveline u meer over de manier waarop dit register tot stand is gekomen, wat het doel van dit register is en welke gevolgen het heeft voor het bedrijfsleven. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam