De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   1 juni 2022

Per 1 juni SLIM-subsidie voor grootbedrijf aanvragen

Bron: SRA

Per 1 juni opent een nieuwe ronde SLIM voor samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven in de landbouw, horeca en recreatiesector.

De SLIM-subsidie helpt ondernemers bij het creëren van een scholings- en ontwikkelingscultuur in hun bedrijf. Met deze subsidie kunnen bedrijven initiatieven opzetten om hun werknemers blijvend te laten ontwikkelen om hen goed inzetbaar te houden in het bedrijf.

Aanvragen
U kunt digitaal de SLIM-subsidie aanvragen van 1 juni 09:00 uur tot en met 29 juli 17:00 uur. Uw registratie verloopt via het Subsidieportaal van Uitvoering Van Beleid szw.

Wijziging SLIM-subsidie 
De SLIM-regeling, de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen is gewijzigd voor samenwerkingsverbanden in het mkb en voor de grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector. De wijziging heeft tot doel enkele knelpunten binnen de regeling op te lossen.  

Knelpunten
Door de wijziging kan onbenut budget uit een tijdvak doorgeschoven worden naar een volgend tijdvak. Zodoende kan de subsidie beter worden benut. Verder is de aanvraagperiode verruimd met één maand, zodat aanvragen in juni en juli van het jaar gedaan kunnen worden. Omdat er voldoende budget is, is loting afgeschaft en worden aanvragen direct na binnenkomst in behandeling genomen.

Meer ondersteuning aanvragers
Ook kom er door de wijziging meer ondersteuning voor aanvragers. Dit vindt onder andere plaats via bijeenkomsten en een website.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Nieuws 27 juni 2022

Update Special Lonen 2022 online!

De Update Special Lonen 2022 staat voor u klaar. Deze update is voorzien van actuele cijfers en wet- en regelgeving. Denk aan minimumloon, jeugd-LIV, nieuw regels omtrent ouderschapsverlof en de SLIM-subsidie. Ook zijn de hoofdstukken betreft de coronamaatregelen geactualiseerd. 

Lezen
Nieuws 15 juni 2022

Ook bij diepslapers recht op compensatie van transitievergoeding

Er bestaat recht op compensatie voor de betaling van een transitievergoeding aan werknemers van wie het dienstverband vóór 1 juli 2015 slapend is geworden. De Centrale Raad van Beroep heeft daar uitspraak over gedaan.

Lezen
Nieuws 14 juni 2022

De bouw laat in 2021 opnieuw solide groeicijfers zien

De bouw heeft ook in 2021 groei laten zien, maar door het relatief sterke voorgaande jaar steekt die wat magertjes af bij het mkb-gemiddelde. Absoluut gezien blijft de bouw echter goed draaien, al zijn de onzekerheid en de bouwkosten inmiddels sterk toegenomen. De netto-omzet is in 2021 met bijna 5% gestegen en de winstgroei is uitgekomen op ruim 7%.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden