De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   1 juni 2022

Per 1 juni SLIM-subsidie voor grootbedrijf aanvragen

Bron: SRA

Per 1 juni opent een nieuwe ronde SLIM voor samenwerkingsverbanden in het mkb en grootbedrijven in de landbouw, horeca en recreatiesector.

De SLIM-subsidie helpt ondernemers bij het creëren van een scholings- en ontwikkelingscultuur in hun bedrijf. Met deze subsidie kunnen bedrijven initiatieven opzetten om hun werknemers blijvend te laten ontwikkelen om hen goed inzetbaar te houden in het bedrijf.

Aanvragen
U kunt digitaal de SLIM-subsidie aanvragen van 1 juni 09:00 uur tot en met 29 juli 17:00 uur. Uw registratie verloopt via het Subsidieportaal van Uitvoering Van Beleid szw.

Wijziging SLIM-subsidie 
De SLIM-regeling, de Stimuleringsregeling voor leren en ontwikkelen in mkb-ondernemingen is gewijzigd voor samenwerkingsverbanden in het mkb en voor de grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector. De wijziging heeft tot doel enkele knelpunten binnen de regeling op te lossen.  

Knelpunten
Door de wijziging kan onbenut budget uit een tijdvak doorgeschoven worden naar een volgend tijdvak. Zodoende kan de subsidie beter worden benut. Verder is de aanvraagperiode verruimd met één maand, zodat aanvragen in juni en juli van het jaar gedaan kunnen worden. Omdat er voldoende budget is, is loting afgeschaft en worden aanvragen direct na binnenkomst in behandeling genomen.

Meer ondersteuning aanvragers
Ook kom er door de wijziging meer ondersteuning voor aanvragers. Dit vindt onder andere plaats via bijeenkomsten en een website.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Nieuws 20 maart 2023

Subsidie CO2-besparing meer gericht op mkb

De subsidie op investeringen gericht op besparing van CO2, de Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI), is dit jaar meer gericht op het mkb. Ook is er drie keer zoveel subsidie beschikbaar dan vorig jaar, waardoor het budget dit jaar uitkomt op € 138 miljoen.

Lezen
Nieuws 14 maart 2023

Kijk berekening (jeugd-)LIV en LKV 2022 goed na

Uiterlijk 14 maart 2023 stuurt het UWV de voorlopige berekening van tegemoetkomingen volgens de Wtl voor 2022. Dit betreft LIV, jeugd-LIV en LKV. Kijk deze berekeningen goed na. Verbeteringen zijn namelijk nog mogelijk tot en met 1 mei 2023.

Lezen
Nieuws 13 maart 2023

Voorkom belastingrente met btw-suppletie

Ga nog deze maand na of u over 2022 nog btw moet afdragen aan de Belastingdienst. Als u deze btw namelijk vóór 1 april 2023 met een suppletie aangeeft bij de Belastingdienst, berekent de Belastingdienst geen rente.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden