De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   26 augustus 2020

Pas op voor de nepfactuur van VRE!

De afgelopen tijd ontvangen steeds meer Nederlandse ondernemers een nepfactuur van de VRE waarin wordt gevraagd hun btw-nummer te registeren middels een formulier. De factuur heeft als titel ‘VAT Identification Number’ en ‘Register related to the European General Data Protection Regulation (GDPR)’.

Registratie btw-nummer

De nepfactuur is afkomstig van het bedrijf Your Business at Net GmbH en wordt verstuurd vanuit de naam VRE. Op de factuur staan al een aantal bedrijfsgegevens van de ontvanger vermeld. Middels het formulier worden ondernemers gevraagd de ingevulde gegevens te controleren, de ontbrekende gegevens in te vullen en ondertekend retour te sturen. Volgens het bedrijf Your Business at Net GmbH dienen ondernemers hun btw-nummer te registreren vanwege de European General Data Protection Regulation, in Nederland bekend als de AVG. Dit is echter niet verplicht. Veel ondernemers zien de kleine lettertjes over het hoofd en weten niet waar zij voor tekenen.

Gevolgen

Indien het formulier ondertekend retour wordt gestuurd, zitten ondernemers vast aan een contract van minimaal drie jaar. In de kleine lettertjes staat namelijk dat de bedrijfsgegevens worden gepubliceerd in een register. De jaarlijkse kosten hiervoor zijn € 711,--. Het contract duurt drie jaar en wordt daarna automatisch steeds met een jaar verlengd, tenzij het contract tijdig wordt opgezegd.

Indien u de formulieren van de VRE ontvangt, onderteken deze dan niet. Uw btw-identificatienummer hoeft niet geregistreerd te worden bij het bedrijf VRE. Het ondertekenen en retour sturen leidt er enkel toe dat u vast zit aan een contract van drie jaar met kosten van meer dan € 2.100,--.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over nepfacturen? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over nepfacturen? Neem dan contact op Eveline van der Wel. Zij helpt u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   20 augustus 2020

Verlaging tarief vennootschapsbelasting in 2021 onzeker

Het tarief vennootschapsbelasting voor winsten boven de € 200.000,-- zou in 2021 verlaagd worden van 25% naar 21,7%. Als gevolg van de coronacrisis is het onzeker of de maatregel in 2021 ook daadwerkelijk ingevoerd gaat worden.

Lezen
 Nieuws   19 augustus 2020

Laatste kans om NOW 2.0 aan te vragen

Voor de vakantieperiode hebben wij u geïnformeerd over de nieuwe NOW-regeling (NOW 2.0) met daarin de voorwaarden van deze subsidie. U kunt deze subsidie nog aanvragen tot 1 september 2020. De NOW 2.0 is een voortzetting van het eerste noodpakket, maar kent enkele wijzigingen. 

Lezen
 Nieuws   13 augustus 2020

UBO-register vanaf 27 september openbaar

Het is de bedoeling dat het UBO-register dit jaar vanaf 27 september openbaar wordt. Dit maakten de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hoekstra (Financiën) eerder aan de Tweede Kamer bekend. Het UBO-register is bedoeld om inzicht te geven in de belanghebbenden van juridische entiteiten, zoals bv’s. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden