19 oktober 2023
‘Ontzorgen, ondersteunen en meedenken over IT-beleid’
Personeel
2231458 Noordenne Accountants   oktober 2023   Nieuws

Bron: VNACC

Van Noordenne Accountants staat bekend om het zorgvuldig verzorgen van al uw bedrijfscijfers. Maar wist u dat wij ook uw volledige IT-pakket aan een onderzoek kunnen onderwerpen en daar onafhankelijk advies aan koppelen? Onze IT-adviseur Jasper Baijense vertelt in dit artikel over de uitgebreide mogelijkheden.

Na ervaring op te hebben gedaan als IT-beheerder en consultant, is Jasper alweer zo’n drie jaar verbonden aan Van Noordenne Accountants.

Extern

“Onze dienstverlening bestaat uit een aantal pijlers”, zegt Jasper. “Wij ontzorgen opdrachtgevers, met als doel het optimaliseren van de IT-processen. De IT- audit richt zich om te beginnen op een grondige analyse van de bestaande IT-omgeving: wat zijn de sterktes en zwaktes? Vervolgens bieden wij onafhankelijk advies in verschillende vormen. Bovendien vestigen we speciale aandacht op de beveiliging van systemen én denken we mee over IT-beleid op de langere termijn.”

Advies

Jasper: “Zodra ons grondige onderzoek is afgerond, adviseren we op welk vlak verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Veel klanten ontbreekt het aan IT-ervaring. Wij zijn van toegevoegde waarde voor het realiseren van een zorgeloze IT-omgeving. Ons advies staat los van een leverancier. Wij zijn volledig onafhankelijk en kijken puur naar je behoeften, je huidige omgeving en de manier waarop verbeteringen kunnen worden doorgevoerd.”

Regionaal

“Uit ervaring blijkt dat veel klanten waarde hechten aan regionale partners. Wij adviseren in elke specifieke situatie of de huidige leverancier benodigde aanpassingen kan doen, of dat een andere partij gewenst is. Op basis van ons onafhankelijke advies, kan de klant een keuze maken. Wij weten bovendien welke - regionale - leveranciers aan specifieke voorwaarden voldoen.”

Second opinion

Jasper: “Ook de second opinion is onderdeel van ons advies. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid en veiligheid van het bedrijfsnetwerk of het functioneren van de systeembeheerder. Goed luisteren is de kern: wat is de wens? Aan de hand daarvan schatten we in wat wel of niet nodig is. Op basis van onze analyse laten we leveranciers desgewenst offertes uitbrengen. We maken gebruik van de MoSCoW - Must have, Should have, Could have - methode, waarbij het gaat de volgorde van prioriteit. We zijn open en eerlijk naar alle partijen. De impact voor onze klant staat voorop.”

Cybersecurity

“Cybersecurity wordt steeds belangrijker voor IT-beleid. Onze rol bestaat uit het creëren van bewustzijn en het analyseren van risico’s. Er zijn veel manieren waarop schade aan systemen kan worden toegebracht. Daarom bieden we Nederlandstalige cybersecurity trainingen aan. In maandelijkse modules, op laagdrempelige wijze, dragen die trainingen bij aan bewustwording én veiligheid!” 

Roadmap

“Tot slot kijken we ook vooruit”, besluit Jasper. “Met het opstellen van een IT-roadmap ondersteunen we bij het toewerken naar de ‘stip op de horizon’. Dat kan op de lange, maar ook op de korte termijn zijn. Waarbij we op de lange termijn ook gebruikmaken van ‘subroadmaps’. Centrale vraag in alle gevallen: ‘waar wilt u over bepaalde tijd staan met uw organisatie op IT-gebied?’. Wij denken mee, ontzorgen en bieden onafhankelijke ondersteuning!”

Wilt u gebruikmaken van onze onafhankelijke IT-services of wilt u aanvullende informatie? Neem dan contact met Jasper op.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Jasper Baijense

IT-adviseur 

Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden