10 oktober 2023
Onderscheidend in jaarrekeningcontroles
Controle
Van Noordenne Accountants - accountantscontrole

Bron: VNACC

De controle van de jaarrekening is een wettelijke verplichting. Voor veel ondernemers is dit proces noodzakelijk en tijdrovend. Als accountant met diepe wortels in de regio en nauwe banden met veel lokale ondernemers, beseffen wij dat u behoefte heeft aan een accountant die samen met u optrekt.

Wij richten ons nadrukkelijk op bedrijven in de regio, waarbij wij onder andere de focus leggen op familiebedrijven. En net zoals onze klanten, hechten wij aan een pragmatische, ‘hands-on’ benadering. Wij staan letterlijk en figuurlijk dicht bij u als ondernemer.

Onderscheidend

De controle van de jaarrekening vormt een intensief traject, voor beide partijen. Als mkb’er wilt u zich primair bezig houden met ondernemen en erop kunnen vertrouwen dat de jaarcijfers in goede handen zijn. Wij onderscheiden ons door een heldere communicatie en een intensieve samenwerking.

Goede relatie

Op basis van onze ruime ervaring, begrijpen wij dat een goede relatie essentieel is voor de uitvoering van de jaarrekeningcontrole. Daarom nemen wij ruim de tijd voor het creëren van begrip van onze werkzaamheden, en zijn wij gericht op een duurzame relatie. De controle voeren wij altijd uit op locatie bij de onderneming. Door zichtbaar aanwezig te zijn en de juiste vragen te stellen, ontstaat een positieve en informele sfeer.

Persoonlijke benadering

Onze medewerkers onderscheiden zich door hun hoge opleidingsniveau. We streven ernaar om te werken met een vaste teamsamenstelling per klant en hebben voor u in elk geval altijd één vaste contactpersoon. Daardoor stellen we geen overbodige vragen en zijn de lijntjes zo kort mogelijk. Wij merken dat onze werkwijze goed aansluit bij de wensen van onze lokale klanten. Net als wij, vinden zij die persoonlijke klik heel belangrijk. Op die manier werken we intensief samen om tot een goed eindproduct te komen: de controleverklaring bij de jaarrekening.

Specifieke expertises

Vanwege onze nadrukkelijke vertegenwoordiging in de regio, zijn veel van onze klanten werkzaam in de bouw- of maritieme sector. Dit zijn veelal bedrijven die werken op projectmatige basis, waarbij het toetsen van schattingen van de projectresultaten een belangrijk onderdeel van de controle betreft. De uitvoering van de jaarrekeningcontrole is echter niet voorbehouden aan specifieke sectoren. Voor de ervaringen van diverse klanten uit de regio kunt u terecht op onze klantverhalen pagina.

Wel hebben wij daarnaast specifieke expertise in huis op het gebied van non-profitorganisaties. We hebben meerdere mooie stichtingen in onze cliëntenportefeuille, die gaan voor maatschappelijke impact. Bijvoorbeeld de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties

Voor subsidieverantwoordingen met bijbehorende controleprotocollen en verordeningen van gemeentes, vragen over de ANBI-vereisten en controle van jaarrekeningen van non-profitorganisaties kunt u bij ons terecht.

IT-omgeving

Wij focussen ons nadrukkelijk op de mogelijkheden van digitaal beschikbare data. Dat bevordert de efficiency van de jaarrekeningcontrole. Om hiervan gebruik te kunnen maken, brengen wij uw IT-omgeving in kaart. Dit is een verplicht onderdeel van de controle, maar wij voorzien u eveneens van aanbevelingen om uw IT verder te professionaliseren. Wij zetten hierbij IT-specialisten in, zodat alle mogelijkheden tot verbetering in beeld gebracht worden. Hiermee wordt de kwaliteit van uw digitale omgeving vergroot en brengen wij samen met u de cybersecurity verder op orde.

Meedenkend partner

Van Noordenne Accountants is een partner die écht met u meedenkt. Wij kennen onze klanten goed, zijn goed benaderbaar en denken proactief mee. Dat maakt onze dienstverlening op het gebied van jaarrekeningcontrole voor u een aangename ervaring.

Heeft u aanvullende vragen over onze werkwijze en oplossingen? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Gerjan Rijneveld

Relatiebeheerder

Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden