De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws   21 december 2021

TVL Q4 2021 aanvragen vanaf 20 december

Bron: SRA

Ondernemers hebben te maken met de aangescherpte coronamaatregelen. Zij kunnen daarom ook voor het vierde kwartaal van 2021 de tegemoetkoming vaste lasten (TVL) aanvragen. Dit kan nu vanaf maandag 20 december 8.00 uur via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Omzetverlies
De tegemoetkoming hangt samen met het omzetverlies dat minstens 30% moet zijn. Of dit al dan niet veroorzaakt wordt door corona, is niet van belang. De tegemoetkoming bedraagt 100% van de hieraan gekoppelde vaste lasten. Bij een omzetverlies van bijvoorbeeld 60%, wordt dus ook 60% van de vaste lasten vergoed.

Referentiekwartaal
U mag uw omzetverlies bepalen op basis van uw omzet in het vierde kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020. Daarbij kunt u kiezen voor het kwartaal dat voor u de hoogste TVL oplevert.

Branchecijfers
De vaste lasten worden gebaseerd op branchegegevens. Dit betekent dat uw werkelijke vaste lasten niet van belang zijn. Die kunnen dus lager, maar ook hoger zijn dan de lasten die u vergoed krijgt.

Let op! U kunt de tegemoetkoming aanvragen tot uiterlijk vrijdag 28 januari 2022, 17:00 uur.

Tip! Ook voor de maanden januari, februari en maart 2022 kunnen ondernemers onder voorwaarden TVL krijgen. Het is nog niet bekend wanneer zij dit daadwerkelijk bij de RVO kunnen aanvragen. Het kabinet heeft namelijk eerder, dinsdag 14 december, het coronasteunpakket voor ondernemers met onder meer de loonsubsidie NOW en TVL verlengd naar het eerste kwartaal 2022. Bekijk dit steunpakket op rijksoverheid.nl.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over steunmaatregelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   31 augustus 2020

Steunpakket 3.0: de belangrijkste wijzigingen

Het kabinet trekt opnieuw fors de knip voor een derde steunronde voor bedrijven vanwege de coronacrisis. De tegemoetkomingen worden tot 1 juli 2021 voortgezet, maar wel stapsgewijs aangescherpt. Wat zijn de nieuwe plannen? 

Lezen

 Nieuws   27 augustus 2020

Steunmaatregelen corona ook na 1 oktober voortgezet

De steunmaatregelen voor bedrijven en organisaties die nadelige gevolgen ondervinden van de coronacrisis, worden ook na 1 oktober voortgezet. De maatregelen zouden tot ver in 2021 van kracht blijven, zij het in afgeslankte vorm. Wat verandert er mogelijk voor de NOW, de Tozo en TVL? 

Lezen

 Nieuws   26 augustus 2020

Pas op voor de nepfactuur van VRE!

De afgelopen tijd ontvangen steeds meer Nederlandse ondernemers een nepfactuur van de VRE waarin wordt gevraagd hun btw-nummer te registeren middels een formulier. De factuur heeft als titel ‘VAT Identification Number’ en ‘Register related to the European General Data Protection Regulation (GDPR)’. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden