De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws  1 juli 2021

Subsidieverlening TVL Q2 2021 in de week van 12 juli van start

Bron: RVO.NL

In de week van 12 juli worden naar verwachting de eerste TVL Q2 subsidies toegekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 
Het bedrag zal na de subsidie is toegekend, waarschijnlijk binnen 3 tot 5 werkdagen op uw rekening staan, vaak gaat dit zelfs nog wat sneller.

Meer tijd nodig
Dit keer vraagt het toekennen van de eerste subsidies voor TVL Q2 2021 door de RVO onverhoopt langer. Naast het inrichten van de noodzakelijke controles, konden dit keer zowel startende-, grote ondernemingen en mkb’ers tegelijkertijd de subsidie aanvragen. TVL Q1 2021 vroegen deze groepen nog wél in eigen perioden aan. 

De RVO verwacht de eerste 60% van alle aanvragen binnen 3 weken te behandelen. Het heeft haar prioriteit om alle ondernemers zo snel mogelijk van geld te voorzien.

De helft minder aanvragen
Voor de 4e periode van de TVL Q2 2021 zijn 20.831 aanvragen ingediend. Dat zijn ruim de helft minder aanvragen in vergelijking met de eerste 7 dagen van TVL Q1 2021. In TVL Q2 2021 wordt voor het eerst 100% van de vaste lasten vergoed, ondernemers ontvangen daarbij een voorschot van 80%.  

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel of wilt u een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Bezoek dan eens onze pagina over Belastingadvies

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden