De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws  13 april 2021

Noodzaak om een leven lang te ontwikkelen

Bron: Rijksoverheid

Om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen. Dat is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met maatregelen, pilots en regelingen moedigt de overheid het ontwikkelen tijdens de loopbaan aan.

De Rijksoverheid stimuleert leren en ontwikkelen van volwassenen om verschillende redenen:

 • De arbeidsmarkt verandert in snel tempo. Oude beroepen verdwijnen en nieuwe komen ervoor in de plaats. Denk aan het maken van apps, het programmeren van robots of de ontwikkeling van nanotechnologie.
 • Er is een tekort aan menskracht in sommige sectoren.
  Zoals de zorg, onderwijs,  ict en techniek.
 • Sinds de wereldwijde uitbraak van het coronavirus, is leren en ontwikkelen extra belangrijk geworden. Door het corona-virus verdwijnt of verschuift werk. Het is dus noodzakelijk dat werkenden zorgen dat ze breed inzetbaar zijn. Zodat ze in hun eigen sector kunnen blijven werken of naar een andere sector kunnen overstappen.
 • Bedrijven en organisaties verspreiden zich steeds meer wereldwijd. En de concurrentie neemt toe, ook internationaal. Bij reorganisaties is voor sommige werknemers dan geen plaats meer. Daarom is het nog belangrijker  om van beroep en branches te wisselen om zeker te zijn van werk.
 • De maatschappij wordt steeds ingewikkelder. Daarom is het voor iedereen belangrijk om goed overweg te kunnen met bijvoorbeeld taal, rekenen en computers.

Let op! Indien u gebruikt maakt van de NOW subsidie heeft u een inspanningsverplichting om uw medewerkers te stimuleren een ontwikkeladvies aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk.

De overheid biedt diverse mogelijkheden om u tegemoet te komen in de ontwikkeling van uw medewerkers:

 • Hoe werkt Nederland – ontdek mogelijkheden en scholing op
  Hoe Werkt Nederland  
 • De SLIM-subsidie is bedoeld voor mkb ondernemers die op tijd mee willen gaan met de ontwikkelingen in hun sector. Lees meer 
 • Levenlanglerenkrediet is bedoeld voor uw medewerker die een opleiding wil volgen en geen recht heeft op studiefinanciering. Als uw medewerker jonger dan 56 jaar is kan hij bij DUA soms toch geld lenen.

Bij Van Noordenne Accountants hebben wij de expertise in huis om u te adviseren over opleidingssubsidies of het opstellen van een ontwikkelplan voor uw organisatie.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Eline Könemann.

Eline Könemann

HR adviseur

Eline Könemann
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Bezoek dan eens onze pagina over HR diensten.

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden