De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws   22 december 2021

Kabinet verruimt coronasteun vanwege nieuwe lockdown

Bron: SRA

Vanwege de huidige lockdown in verband met corona heeft het kabinet opnieuw financieel ondersteunende maatregelen aangekondigd. Deze betreffen de NOW, de TVL, de TOZO en enkele branchegerichte maatregelen.

NOW: verhoging maximaal omzetverlies
Via de NOW kunnen werkgevers die met minstens 20% omzetverlies geconfronteerd worden, een vergoeding krijgen voor een deel van de loonkosten. Besloten is dat voor de NOW 5 voor de maanden november en december 2021 het omzetverlies maximaal 90% kan bedragen in plaats van 80%.

Dit verhoogde percentage gaat ook gelden voor de NOW 6 voor de maanden januari t/m maart 2022. Met deze verhoging kan bij de uitbetaling van het voorschot van de NOW 5 nog geen rekening worden gehouden. Bij de definitieve vaststelling wordt dit gecorrigeerd. De vergoeding is gehandhaafd op 85%.

TVL: minimumomzetverlies verlaagd
Ondernemers met omzetverlies kunnen voor hun vaste lasten een tegemoetkoming krijgen via de TVL. Vanwege de korte aankondigingsperiode wordt voor het vierde kwartaal van 2021 het minimumomzetverlies eenmalig bepaald op 20%. Vanaf 2022 dient het minimale omzetverlies weer de oorspronkelijke 30% te bedragen.

Let op! Er komt geen extra tegemoetkoming voor voorraadverliezen in de horeca en detailhandel.

TOZO: uitstel terugbetaling lening
Via de TOZO kon een ondernemer tot 1 oktober van dit jaar onder meer een lening afsluiten voor bedrijfskapitaal. Besloten is dat een ondernemer met het terugbetalen van de lening niet al op 1 januari 2022 hoeft te starten, maar pas vanaf 1 juli 2022.

Daarnaast wordt de termijn van terugbetalen met één jaar verlengd. De periode vanaf het moment van verstrekking tot het moment waarop deze moet zijn terugbetaald, wordt hierdoor zes jaar in plaats van vijf.

Culturele sector en buitenschoolse opvang
Naast bovengenoemde generieke maatregelen komen er gerichte steunmaatregelen voor de culturele sector en voor dierentuinen. In totaal is met deze steun 15,6 miljoen euro gemoeid.

Ook komt er een tegemoetkoming voor ouders die gebruikmaken van buitenschoolse opvang voor hun kinderen. Op deze manier kunnen zij de facturen blijven betalen voor de periode waarin opvang niet mogelijk is en komen de opvangcentra niet in de financiële problemen.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over steunmaatregelen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   31 augustus 2020

Steunpakket 3.0: de belangrijkste wijzigingen

Het kabinet trekt opnieuw fors de knip voor een derde steunronde voor bedrijven vanwege de coronacrisis. De tegemoetkomingen worden tot 1 juli 2021 voortgezet, maar wel stapsgewijs aangescherpt. Wat zijn de nieuwe plannen? 

Lezen

 Nieuws   27 augustus 2020

Steunmaatregelen corona ook na 1 oktober voortgezet

De steunmaatregelen voor bedrijven en organisaties die nadelige gevolgen ondervinden van de coronacrisis, worden ook na 1 oktober voortgezet. De maatregelen zouden tot ver in 2021 van kracht blijven, zij het in afgeslankte vorm. Wat verandert er mogelijk voor de NOW, de Tozo en TVL? 

Lezen

 Nieuws   26 augustus 2020

Pas op voor de nepfactuur van VRE!

De afgelopen tijd ontvangen steeds meer Nederlandse ondernemers een nepfactuur van de VRE waarin wordt gevraagd hun btw-nummer te registeren middels een formulier. De factuur heeft als titel ‘VAT Identification Number’ en ‘Register related to the European General Data Protection Regulation (GDPR)’. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden