De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws  6 april 2021

Financiele tegemoetkoming
preventief testen

COVID19-Test

Bron: SRA  

Vanwege corona adviseert het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Waar dit moeilijk of onmogelijk is of waar in de werksituatie moeilijk een afstand van anderhalve meter kan worden aangehouden, wordt geadviseerd preventief op corona te testen. Hiervoor is tot eind mei van dit jaar een financiële tegemoetkoming mogelijk.

Welke testen betreft het?
Werkgevers wordt geadviseerd om hun werknemers twee keer per week te testen. De nieuwe regeling vergoedt alléén antigeensneltesten en testen voor begeleide zelfafname. Tevens moeten deze worden uitgevoerd door arbodiensten en BIG-geregistreerde artsen. Als werkgever moet u de opdracht dus bij hen neerleggen. De arbodiensten en BIG-geregistreerde artsen ontvangen dan een tegemoetkoming van € 20 ex btw per test.

Belastingvrij
Een test is aan te merken als arbovoorziening en is daarom gericht vrijgesteld als de werkgever de kosten voor zijn rekening neemt. De test moet wel samenhangen met de verplichtingen van de werkgever op grond van de Arbeidsomstandighedenwet. Ook mag de werknemer er geen eigen bijdrage voor betalen.

Let op! De financiële tegemoetkoming geldt tot en met 31 mei 2021, met de mogelijkheid tot een maand verlenging.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Bezoek dan eens onze pagina over belastingadvies.

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden