De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws   13 april 2022

De toepassing van CommunicatieGemak voor het indienen van de aangiften

Bron: VNA

De afgelopen jaren hebben wij de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting per e-mail of per post aan u verstrekt. Uit het oogpunt van privacy-wetgeving is het niet langer wenselijk om persoonsgegevens in combinatie met een aangifte per e-mail te verzenden. 

Het indienen van de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting
Wij gaan de aangifte via een portaal aan u verstrekken. Dit portaal genaamd CommunicatieGemak functioneert als een digitale omgeving waarin u de aangifte kunt accorderen en raadplegen (archief-functie). Indien u de aangifte binnen dit portaal accordeert, zal deze automatisch worden ingediend bij de Belastingdienst. 

Hoe werkt het:
Om te kunnen inloggen in het portaal, is het van belang dat u de app ‘Google Authenticator’ gebruikt. Deze app is te downloaden vanuit de Android en IOS Store. Via uw relatiebeheerder ontvangt u, ten tijde van het afwikkelen van uw aangifte, een handleiding en nadere informatie. U kunt de handleiding ook raadplegen via deze link.  

Zodra uw aangifte gereed staat, ontvangt u van ons een e-mail waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te verifiëren middels uw BSN-nummer. Hierna wordt een code zichtbaar, die u kunt scannen via de app ‘Google Authenticator’. 

Vervolgens geeft de app u een code die u kunt invoeren, waarna u terecht komt in uw persoonlijke online omgeving. Mocht het inloggen niet lukken of heeft u andere vragen omtrent de toepassing van CommunicatieGemak, neemt u dan contact met ons op? 

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Zonnepanelen9

Nieuws 30 maart 2023

Geen btw-aftrek voor herstel dak voor zonnepanelen

Als het dak van een woning hersteld wordt in het kader van een complete renovatie, kan de btw op die herstelkosten niet in aftrek worden gebracht vanwege het feit dat er ook zonnepanelen moeten kunnen worden geplaatst. Volgens de rechtbank Zeeland-West-Brabant zijn de kosten van herstel dan niet uitsluitend gemaakt voor de levering van energie via zonnepanelen.

Lezen

Nieuws 28 maart 2023

Advieswijzer Belasting over overwerk, bonussen en andere extra’s

Waarom betaal ik zoveel meer belasting over de vergoeding voor mijn overwerk, bonussen en andere extra’s dan over mijn normale salaris? Dat is een vraag die u als werkgever waarschijnlijk weleens van uw werknemers krijgt. Hoe zit het nu echt?

Lezen
Schenkingen en erfenissen: wie heeft recht op wat?

Nieuws 23 maart 2023

Box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement weer uitgesteld

Het box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement, dat gepland stond vanaf 2026, gaat waarschijnlijk pas op zijn vroegst per 1 januari 2027 in. Dit heeft staatssecretaris Van Rij gezegd in een interview met NRC. Het traject dat voorafgaat aan de invoering, alsmede de noodzakelijke modernisering van de ict-systemen bij de Belastingdienst zijn volgens hem hier debet aan.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden