De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

 Nieuws   16 november 2022

Blog: Haalt u eruit wat erin zit?

Auteur: Joanita Bergshoeff

Wanneer ik onderweg naar mijn werk ben zie ik bedrijfspanden, werkbussen, (lease-)auto’s en fietsen voorbij komen. Achter bijna elke deur zit een werkgever of een werknemer. Als salarisadviseur hoop ik dat de beloningen voor hen beide optimaal zijn. Daarmee bedoel ik niet direct zo hoog mogelijk loon of zo laag mogelijke kosten, dat mag natuurlijk, maar vooral fiscaal optimaal. Het zou zonde zijn om belaste beloningen te geven als er interessantere onbelaste mogelijkheden zijn. Maar dan moet u wel weten waar het verschil zit.

U staat elke dag op om er weer iets moois van te maken. Ik ook! Waar ik u bij kan helpen? Lees verder in mijn blog.

 ‘Loon is al hetgeen uit een dienstbetrekking of een vroegere dienstbetrekking wordt genoten, daaronder mede begrepen hetgeen wordt vergoed of verstrekt in het kader van de dienstbetrekking.

Artikel 10 van de Wet op de Loonbelasting.

Loon is belast zoals u weet. Maar gelukkig is er de werkkostenregeling. Een regeling die het mogelijk maakt werknemers te vergoeden, verstrekken en ter beschikking te stellen zonder dat daar belasting over betaald hoeft te worden. De vrije ruimte gaat volgend jaar omhoog. Nóg meer ruimte voor onbelaste beloningen. Meer daarover in dit artikel.

U kunt wel aanvoelen dat het interessant is om daar optimaal gebruik van te maken toch? Maar doet u dat ook?

Bijna elk moment van uw werkdag heeft u te maken met belonen en dus met belasting. Uw werknemer reist naar het werk in een auto van de zaak of u betaalt een reiskostenvergoeding. Uw werknemer maakt gebruik van koffie of thee, een gezonde fruitschaal, een lunch, diner tijdens overwerk. Vrijdags worden er hapjes gehaald voor de borrel. Wellicht geeft u een chocolade paashaas, een kerstpakket of een bijdrage aan de personeelsvereniging. Uiteraard betaalt u loon, overwerktoeslagen en prestatietoeslagen. Thuiswerken wordt vergoed of u betaalt de inrichting van de thuiswerkplek. U vergoedt gemaakte kosten bij werk onderweg of in het buitenland. Of u geeft een vaste onkostenvergoeding. De lijst is eindeloos...

Weet u welke er belast zijn en welke niet?
Hier kan ik wel aanvoelen dat het interessanter is om dat over te laten aan een expert op dat gebied. U heeft wel iets beters te doen dan de Wet op de Loonbelasting of vooruit, het handzamere Handboek Loonheffingen door te nemen in het weekend. Pak daarom de telefoon en bel mij of een van mijn collega’s, voordat u een beloning geeft, om even te sparren over uw ideeën. Vaak kunnen wij met u meedenken.

En als we dan aan het einde van de dag de deur weer op slot draaien kunnen we met een gerust hart naar de zonsondergang kijken, omdat we weten dat u verzekerd bent van de meest optimale beloning voor uw personeel.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen
Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Zonnepanelen9

Nieuws 30 maart 2023

Geen btw-aftrek voor herstel dak voor zonnepanelen

Als het dak van een woning hersteld wordt in het kader van een complete renovatie, kan de btw op die herstelkosten niet in aftrek worden gebracht vanwege het feit dat er ook zonnepanelen moeten kunnen worden geplaatst. Volgens de rechtbank Zeeland-West-Brabant zijn de kosten van herstel dan niet uitsluitend gemaakt voor de levering van energie via zonnepanelen.

Lezen

Nieuws 28 maart 2023

Advieswijzer Belasting over overwerk, bonussen en andere extra’s

Waarom betaal ik zoveel meer belasting over de vergoeding voor mijn overwerk, bonussen en andere extra’s dan over mijn normale salaris? Dat is een vraag die u als werkgever waarschijnlijk weleens van uw werknemers krijgt. Hoe zit het nu echt?

Lezen
Schenkingen en erfenissen: wie heeft recht op wat?

Nieuws 23 maart 2023

Box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement weer uitgesteld

Het box 3-stelsel op basis van werkelijk rendement, dat gepland stond vanaf 2026, gaat waarschijnlijk pas op zijn vroegst per 1 januari 2027 in. Dit heeft staatssecretaris Van Rij gezegd in een interview met NRC. Het traject dat voorafgaat aan de invoering, alsmede de noodzakelijke modernisering van de ict-systemen bij de Belastingdienst zijn volgens hem hier debet aan.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden