De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   2 maart 2020

Vanaf 2 maart kunt u de nieuwe mkb-scholingssubsidie SLIM aanvragen

Subsidie SLIM aanvragen

Bron: SRA

Vanaf 2 maart 2020 kunt u subsidie aanvragen voor de nieuwe scholingssubsidie SLIM. Deze subsidieregeling stimuleert leren en ontwikkelen in het MKB. Voor de regeling is €48 miljoen beschikbaar.

Ontwikkeling medewerkers

Als mkb-ondernemer kunt u de subsidie gebruiken voor zaken die bijdragen aan de ontwikkeling van uw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften of het opstellen van loopbaanadvies voor uw medewerkers.

Leermethoden

De subsidie kan ook worden gebruikt voor het ontwikkelen of invoeren van een methode die medewerkers helpt om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Denk aan het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken met medewerkers of het bieden van een praktijkleerplaats voor medewerkers die een mbo-opleiding volgen.

Maximale subsidie

Als individuele ondernemer kunt u maximaal €24.999 aan subsidie krijgen. Werkt u met meerdere ondernemers samen, dan bedraagt de subsidie maximaal €500.000.

Landbouw, horeca en recreatie

Ook grotere bedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector mogen van de subsidie gebruikmaken. De reden is dat in deze sectoren vaak wordt gewerkt met seizoensarbeiders.

Administratieve regels

Er gelden wel een aantal administratieve regels voor de subsidie. Als u een aanvraag wilt indienen, moet u zich eerst registeren als aanvragen. Dat kan vanaf twee weken voordat de subsidie kan worden aangevraagd. Voor het aanvragen gebruikt u een e-formulier. Ook moet u een activiteitenplan opstellen. Op de website van het ministerie van SZW staan sjablonen voor zo’n plan.

Meer informatie over de SLIM-subsidie vindt u op www.hoewerktnederland.nl/slimwerkgeven

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de mkb-scholingssubsidie SLIM? Neem dan vrijblijvend contact op met Nicola Kraaijeveld.

Nicola Kraaijeveld

HR Adviseur

Nicola Kraaijeveld
Contact opnemen

Hulp nodig?

Wij helpen u graag met het opstellen van loopbaanadvies voor uw medewerkers, het ontwikkelen van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken met medewerkers of het aanvragen van de subsidie. Neem contact met ons op. 

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Advieswijzer Ontslagrecht 2020
 Advieswijzer   19 februari 2020

Advieswijzer Ontslagrecht 2020

In deze advieswijzer geven we u een update van wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht per 1 januari 2020 als gevolg van de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Hierbij moet u denken aan ontslagregels en transitievergoeding. Ook zal de compensatieregeling worden besproken.
 

Lezen
Btw-identificatienummer verplicht op factuur bij internationale handel
 Nieuws   18 februari 2020

Btw-identificatienummer verplicht op factuur bij internationale handel

Sinds 1 januari 2020 zijn de regels voor de btw voor internationale handel binnen de EU veranderd. Hierdoor moet het btw-stelsel binnen de EU-landen beter op elkaar aansluiten. Door de nieuwe regels bent u verplicht om bij intracommunautaire leveringen het btw-identificatienummer van de afnemer op de factuur te vermelden. 

Lezen
Gebruikelijk loon of onkostenvergoeding?
 Nieuws   13 februari 2020

Gebruikelijk loon of onkostenvergoeding?

Als u als directeur-grootaandeelhouder (dga) of partner van een dga werkzaamheden voor de bv uitvoert, dan moet u een ‘gebruikelijk loon’ opnemen. Dit gebruikelijk loon mag niet worden vervangen door een onkostenvergoeding. Dit is onlangs beslist door het gerechtshof Amsterdam. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden