De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Nieuws   2 maart 2020

Vanaf 2 maart kunt u de nieuwe mkb-scholingssubsidie SLIM aanvragen

Subsidie SLIM aanvragen

Bron: SRA

Vanaf 2 maart 2020 kunt u subsidie aanvragen voor de nieuwe scholingssubsidie SLIM. Deze subsidieregeling stimuleert leren en ontwikkelen in het MKB. Voor de regeling is €48 miljoen beschikbaar.

Ontwikkeling medewerkers

Als mkb-ondernemer kunt u de subsidie gebruiken voor zaken die bijdragen aan de ontwikkeling van uw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan het onderzoeken van scholings- en opleidingsbehoeften of het opstellen van loopbaanadvies voor uw medewerkers.

Leermethoden

De subsidie kan ook worden gebruikt voor het ontwikkelen of invoeren van een methode die medewerkers helpt om hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen. Denk aan het oprichten van een bedrijfsschool, het ontwikkelen van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken met medewerkers of het bieden van een praktijkleerplaats voor medewerkers die een mbo-opleiding volgen.

Maximale subsidie

Als individuele ondernemer kunt u maximaal €24.999 aan subsidie krijgen. Werkt u met meerdere ondernemers samen, dan bedraagt de subsidie maximaal €500.000.

Landbouw, horeca en recreatie

Ook grotere bedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector mogen van de subsidie gebruikmaken. De reden is dat in deze sectoren vaak wordt gewerkt met seizoensarbeiders.

Administratieve regels

Er gelden wel een aantal administratieve regels voor de subsidie. Als u een aanvraag wilt indienen, moet u zich eerst registeren als aanvragen. Dat kan vanaf twee weken voordat de subsidie kan worden aangevraagd. Voor het aanvragen gebruikt u een e-formulier. Ook moet u een activiteitenplan opstellen. Op de website van het ministerie van SZW staan sjablonen voor zo’n plan.

Meer informatie over de SLIM-subsidie vindt u op www.hoewerktnederland.nl/slimwerkgeven

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de mkb-scholingssubsidie SLIM? Neem dan vrijblijvend contact op met Nicola Kraaijeveld.

Nicola Kraaijeveld

HR Adviseur

Nicola Kraaijeveld
Contact opnemen

Hulp nodig?

Wij helpen u graag met het opstellen van loopbaanadvies voor uw medewerkers, het ontwikkelen van een systeem voor periodieke ontwikkelgesprekken met medewerkers of het aanvragen van de subsidie. Neem contact met ons op. 

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

tips arbeidsvoorwaardenregeling maken
 Nieuws   27 februari 2020

8 tips voor een arbeidsvoorwaardenregeling

Wilt u lastige discussies over arbeidsvoorwaarden met uw medewerkers voorkomen? Dan is een duidelijke arbeidsvoorwaardenregeling een must. Wat moet hierin nu beschreven staan om wet- en regelgeving op te volgen en arbeidsvoorwaarden intern uniform en extern marktconform te maken? In dit artikel geven wij u tips voor een arbeidsvoorwaardenregeling.

Lezen
concurrentiebeding opstellen
 Nieuws   20 februari 2020

Een concurrentiebeding maken in 4 stappen

Een concurrentiebeding opstellen, hoe doet u dat? Wanneer is het zinvol? Wat zet u erin en waar moet u op letten?  Volg dit stappenplan voor het maken van een geldig concurrentiebeding. Met een concurrentiebeding kunt u een werknemer verbieden om na afloop van zijn contract in dienst te treden bij een concurrerende onderneming.  

Lezen
Advieswijzer Ontslagrecht 2020
 Advieswijzer   19 februari 2020

Advieswijzer Ontslagrecht 2020

In deze advieswijzer geven we u een update van wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht per 1 januari 2020 als gevolg van de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Hierbij moet u denken aan ontslagregels en transitievergoeding. Ook zal de compensatieregeling worden besproken.
 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam