1 november 2023
Maatschappelijk betrokken bij Dress for Success
Controle
2231458 Noordenne Accountants   oktober 2023   Nieuws

Bron: VNACC

Wij benadrukken onze maatschappelijke betrokkenheid met het verzorgen van de boekhouding en jaarcijfers van Dress for Succes in Gorinchem. Wij sponsoren dit goede doel, dat met representatieve kleding en advies minderbedeelde werkzoekenden op weg helpt op de arbeidsmarkt.

Jan van den Berg maakt sinds 2015 als penningmeester deel uit van het bestuur van de vestiging in Gorinchem.

Professionele non-profit organisatie

Dress for Success is een professionele non-profit organisatie. Zij helpen werkzoekenden met een minimuminkomen met representatieve kleding en individueel advies. Het doel is dat ze succesvol kunnen solliciteren. Zo helpt Dress for Success mensen goed voor de dag te komen bij het vinden van werk. Het gaat erom dat zij weer actief kunnen deelnemen in de maatschappij, armoede achter zich laten en economisch zelfstandig worden.

Sollicitatiegesprek of presentatie

De stichting richt zich op werkzoekenden met een minimuminkomen of een uitkering op bijstandsniveau. Wanneer zij een afspraak voor een sollicitatiegesprek of een presentatie hebben, is iedereen vanaf zestien jaar welkom. Dat geldt ook voor vrijwilligerswerk, een stageplaats, participatie deelnemers of startende zzp’ers. Dress for Success is een internationale organisatie, met tien vestigingen in Nederland.

Penningmeester

“Nadat ik met pensioen was, ben ik op deze manier mijn bijdrage aan de maatschappij gaan leveren”, vertelt Jan. “Met z’n drieën vormen we het bestuur: daar hebben we nog best veel werk aan. Dat is direct één van de redenen waarom ik na mijn aantreden op zoek ben gegaan naar een accountantskantoor dat onze boekhouding en de opmaak van onze jaarcijfers uit handen kon en wilde nemen.”

Online boekhoudprogramma

Jan: “De andere reden achter mijn zoektocht, was de onoverzichtelijke boekhouding. Van Noordenne Accountants stond direct open voor mijn verzoek. Zij wilden onze stichting graag tegemoetkomen! Om het proces te versoepelen, maken wij op hun initiatief nu gebruik van het Exact online boekhoudprogramma. Ik voer de cijfers in en Remco Schouten zorgt ervoor dat de gegevens worden verwerkt en het jaarverslag wordt opgemaakt. 

Gebruiksvriendelijk

“Hun kantoor in Gorinchem is prettig dichtbij”, vervolgt Jan. “Het digitale boekhoudprogramma is zeer gebruiksvriendelijk voor mij als penningmeester. De kans op fouten is zeer gering en zij kunnen de cijfers zo eenvoudig controleren. Verder geef ik eenmaal per jaar een ordner met gegevens af. Omdat wij via de bank werken en daardoor geen kasboek hebben, is ook geen kascontrole nodig.”

Jan besluit: “Het is een soepele samenwerking. Wij zijn Van Noordenne Accountants zeer dankbaar dat zij op deze wijze hun maatschappelijke betrokkenheid tonen!”

Wilt u meer informatie over onze maatschappelijke betrokkenheid? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Remco Schouten

Assistent-accountant

Remco Schouten
Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden