De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Nieuws   25 oktober 2019

Maaltijden op de werkvloer: wat zijn de regels?

Maaltijden op de werkvloer: wat zijn de regels?

Bron: SRA

Geeft u als werkgever uw personeel maaltijden tijdens het werk? Dan behoort deze uitgave tot het loon. De Belastingdienst rekent voor een maaltijd de standaardwaarde van €3,35. Dit bedrag mag u naar beneden bijstellen als u kunt aantonen dat de totale kosten van een maaltijd minder zijn.

Standaardwaarde van €3,35

In 2019 is de standaardwaarde voor een maaltijd vastgesteld op €3,34. Over dit bedrag moet u belasting betalen, ook als de maaltijd duurder is. Het bedrag geldt voor alle soorten maaltijden, dus ontbijt, lunch en diner.

Lagere waarde

In een recente zaak heeft de rechter besloten dat de werkgever mag uitgaan van een lagere waarde als hij kan aantonen dat de totale kosten van de maaltijd minder zijn dan €3,35. Daarbij moet de werkgever dan ook de kosten van het bereiden van de maaltijd meenemen.

Let op!

Als een medewerker meebetaalt aan de kosten van een maaltijd, dan worden deze kosten in mindering gebracht op het bedrag van €3,35. Het bedrag kan nooit lager dan nul worden.

Werkkostenregeling

Als werkgever kunt u de verstrekte maaltijden ook onderbrengen in de werkkostenregeling. De werknemer betaalt dan geen belasting over de maaltijd. In 2019 heeft de werkkostenregeling een vrije ruimte van 1,2% van de loonsom.

Als u als werkgever met alle vergoedingen binnen de vrije ruimte blijft,  dan hoeft u ook geen belasting te betalen. Als u boven de vrije ruimte komt, dan moet u 80% belasting betalen over het meerdere. Deze belasting noemen we eindheffing en wordt afgedragen via de aangifte loonheffingen.

Zakelijke maaltijd

Als u zakelijke maaltijden verschaft, dan zijn deze vrijgesteld van belasting. Denk bijvoorbeeld aan een maaltijd aan winkelpersoneel, omdat zij niet tussen 17.00 en 20.00 uur thuis kunnen eten.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen over maaltijdvergoedingen? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen

Meer informatie nodig?

Wilt u meer weten over maaltijden op de werkvloer? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen u graag!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Houd bij het aflossen van uw hypotheek rekening met de peildatum van de vermogensbelasting in box 3.
 Nieuws   21 oktober 2019

Hypotheek aflossen? Houd rekening met de peildatum box 3 heffing!

In de nieuwe belastingplannen wordt de aftrek van de hypotheekrente steeds verder beperkt. Daarnaast lijkt het niet meer rendabel om te sparen. Dit maakt het interessant om uw hypotheek geheel of deels te gaan aflossen. Daarbij moet u wel rekeninghouden met de peildatum van de vermogensbelasting in box 3.

Lezen
Wet Arbeidsmarkt in Balans
 Blog   16 oktober 2019

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB): wat moet u weten?

Januari komt in zicht en dat betekent dat u als werkgever te maken krijgt met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Het afgelopen jaar bent u vast bedolven onder artikelen en informatie. Nicola heeft de 5 belangrijkste wijzigingen per 1 januari 2020 op een rijtje gezet.

Lezen
 Blog   9 oktober 2019

Een dag in het leven van een assistent-accountant!

Werken in de Accountancy saai? Nee hoor! Eline de Rade en Willeke Timmer laten je zien dat het beroep juist uitdagend en divers is. Zij zijn werkzaam als assistent-accountant op de controle-afdeling en nemen je mee in hun dagelijkse werkzaamheden.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam