30 januari 2024
‘Later ook graag in de regio werken’
HR
2231990 Noordenne Accountants   januari   Nieuws

Bron: VNACC

Nienke Kievit is 22 jaar oud en studeert hbo accountancy aan de Avans Hogeschool in Breda. Ze is derdejaars en volgt de duale versie: dat betekent dat ze elk schooljaar twee kwartalen theorie volgt en een werkperiode van een half jaar vervult bij een accountantskantoor. Nienke is in november bij ons gestart en vertelt in dit artikel over haar ervaringen.

Nienke: “Na mijn eerste werkperiode, in Breda, was ik op zoek naar een kantoor dichter bij huis.”

Regionale karakter

‘Huis’ is Schelluinen, waar Nienke met haar jongere broers en ouders woont. “Een docent tipte mij over Van Noordenne Accountants in Gorinchem en toen ik contact zocht, was mijn gevoel direct goed”, zegt ze. “Ik hoef niet per sé bij een groot kantoor te werken: ik vind het kleinschalige en regionale karakter juist prettig. Veel klanten uit de omgeving ken ik van naam!”

Afwisselend werk

Nienke: “Aan een ‘werkperiode’ zijn geen concrete opdrachten van school verbonden. Door mee te werken, pas ik de geleerde theorie in praktijk toe.” In haar geval betekent dat voornamelijk meewerken aan het opstellen van jaarrekeningen voor verschillende klanten. “Daarnaast verricht ik ook administratief werk en ondersteun ik bij gelegenheid de afdeling loonadministratie. Daardoor zijn mijn dagen heel afwisselend!”

Veel leren

“Richard Fennema is mijn vaste begeleider bij Van Noordenne Accountants”, vervolgt Nienke. “Maar in de praktijk kan ik met mijn vragen over jaarrekeningen bij alle leden van het ‘samenstel team’ terecht. Afhankelijk van het onderwerp, kijk ik bij wie ik het beste terechtkan. Door de afwisseling tussen verschillende klanten en dossiers, leer ik veel. Het is interessant te zien hoe diverse ondernemingen te werk gaan. Er wordt gekeken naar de organisatie achter de cijfers.”

Theorie en praktijk

De werkperiode van Nienke duurt tot half april, het laatste kwartaal volgt ze weer theorielessen op school. “Tijdens deze werkperiode, ben ik vier dagen per week aan de slag bij Van Noordenne Accountants. De vijfde dag volg ik lessen op school, die los staan van mijn werkperiode. Door de combinatie van theorie en praktijk, merk ik dat mijn niveau hoger wordt, omdat ik het werk in de praktijk steeds sneller kan afronden.”

Studie afronden

Nienke: “Vooralsnog is het doel mijn studie afronden en diploma behalen. Ik denk dat ik dan een paar jaar ga werken, voordat ik bepaal of ik mijn accountantstitel wil halen.” Na dit schooljaar, volgt ook in het vierde jaar weer een werkperiode. “Vanuit school wordt aanbevolen die bij hetzelfde bedrijf als in het derde jaar te volgen. Wat mij betreft graag, al moet ik dat nog wel afstemmen met Van Noordenne Accountants.”

Afstudeeronderwerp scherp formuleren

“Nu ik twee kantoren kan vergelijken, merk ik dat ik het regionale karakter bij Van Noordenne Accountants erg waardeer: het liefste werk later ook in de buurt! Het voordeel van ook mijn tweede werkperiode bij Van Noordenne Accountants te volgen, is dat ik mijn afstudeeronderwerp scherp kan formuleren, omdat ik de specifieke kenmerken en klanten van dit kantoor ken.”

Verzorgpaard

Naast de werkperiode bij Van Noordenne Accountants en haar studie, vermaakt Nienke zich met haar verzorgpaard. “Daar besteed ik met alle liefde best veel tijd aan! Eén of twee keer in de week ga ik met mijn vaste zwemmaatje ook nog baantjes trekken in het zwembad.”

Inspireert het verhaal van Nienke en ben jij op zoek naar een stageplaats of kantoor voor je werkperiode? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Harm van Heusden

Partner

Harm van Heusden
Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden