De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   19 augustus 2020

Laatste kans om NOW 2.0 aan te vragen

Bron: SalarisNet / Rijksoverheid

De NOW 2.0 is een voortzetting van het eerste noodpakket, maar kent enkele wijzigingen.

  • Het subsidietijdvak is met de NOW 2.0 verlengd naar vier maanden. Dit was bij NOW 1.0 drie maanden. De subsidie moet de loonkosten over de maanden juni tot en met september 2020 compenseren.
  • Bij de NOW 2.0 geldt ook dat er een omzetverlies van minimaal 20% moet zijn, maar moet dit anders berekend worden. De jaaromzet van 2019 moet men door drie delen en op die manier een gemiddelde omzet over een periode van vier maanden te krijgen.
  • Uitzondering: als er gebruik is gemaakt van de NOW 1.0, dan moet de omzetperiode voor de NOW 2.0 aansluiten op de omzetperiode voor de NOW 1.0.
  • Het subsidiebedrag bij de NOW 2.0 is hoger dan bij de NOW 1.0. De loonsom wordt namelijk verhoogd met 40% en moet een substantiële verbetering zijn. Bij de NOW 1.0 was dit 30%.
  • Bij de NOW 2.0 geldt er een strafkorting van 100% als er bij UWV een ontslagaanvraag wordt ingediend om bedrijfseconomische redenen. Bij de NOW 1.0 is dit 150%.
  • Uitkeringen die UWV via de werkgever heeft uitbetaald worden niet gefilterd uit de loonsom.
  • Bij de NOW 2.0 mag er geen dividend en ook geen bonussen worden uitgekeerd over het jaar 2020.
  • De NOW 2.0 gaat gepaard met de verplichting om als u als werkgever in te spannen om werknemers te stimuleren om deel te nemen aan ontwikkeladvies of aan scholing.

De subsidieaanvraag kunt u tot 1 september 2020 indienen.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de NOW 2.0? Neem dan vrijblijvend contact op met Nicola Kraaijeveld.

Nicola Kraaijeveld

HR Adviseur

Nicola Kraaijeveld
Contact opnemen

NOW 2.0 aanvragen?

Wilt u de NOW 2.0 aanvragen en heeft u daarbij hulp nodig? Neem dan contact op met Nicola Kraaijeveld. Zij helpt u graag!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   13 augustus 2020

UBO-register vanaf 27 september openbaar

Het is de bedoeling dat het UBO-register dit jaar vanaf 27 september openbaar wordt. Dit maakten de ministers Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en Hoekstra (Financiën) eerder aan de Tweede Kamer bekend. Het UBO-register is bedoeld om inzicht te geven in de belanghebbenden van juridische entiteiten, zoals bv’s. 

Lezen
 Nieuws   11 augustus 2020

Fiscale hittegolf: airco voor de thuiswerkende ondernemer?

Nederland zit midden in de eerste hittegolf. Maar biedt dit ook fiscale mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een airco in de werkkamer van de ondernemer thuis? Bij aanschaf van een airco heeft u in beginsel wel recht op de KIA. U moet dan natuurlijk wel voldoen aan de standaardeisen voor de KIA. 

Lezen
 Nieuws   28 juli 2020

Mogelijkheden bij einde bijzonder uitstel belasting

De Belastingdienst heeft een geactualiseerde brief opgesteld voor ondernemers en de fiscaal dienstverlener en intermediair met nadere informatie over de mogelijkheden als het bijzonder uitstel van 3 maanden van betaling van Belasting vanwege de coronacrisis afloopt. Hierover heeft de Belastingdienst SRA geïnformeerd.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden