De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   16 juni 2020

Invulling pensioenakkoord afgerond

Invulling pensioenakkoord afgerond

Bron: HR Rendement

Het kabinet en de sociale partners zijn tot overeenstemming gekomen over de invulling van het pensioenakkoord dat zij vorig jaar op hoofdlijnen afspraken. De invoering van een nieuw pensioenstelsel komt daarmee weer een stap dichterbij. 

Ruim een jaar geleden kwamen de sociale partners met het kabinet tot een akkoord over het vernieuwen van het pensioenstelsel. Afgelopen vrijdag bereikten het kabinet, de werkgeversorganisaties en vakbonden definitief overeenstemming over de invulling van dit pensioenakkoord. Deze week leggen de sociale partners de uitwerking ter instemming voor aan hun achterban. Als zij groen licht krijgen, hoopt het kabinet de uitwerking vrijdag in de ministerraad te behandelen. De uitwerking wordt daarna vastgelegd in een hoofdlijnennotitie die minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de zomer naar de Tweede Kamer stuurt. Hij volgt daarmee de planning die hij eerder publiceerde.

Kans op pensioenkortingen kleiner

Het kabinet heeft de inhoud van de definitieve afspraken nog niet officieel naar buiten gebracht. Wel is bekendgemaakt dat de betrokken partijen het eens zijn geworden over aanpassing van de afspraken in verband met de dreigende pensioenverlagingen. Mede door de coronacrisis zijn de dekkingsgraden van veel fondsen onder de 100% gezakt, wat betekent dat ze minder geld in kas hebben dan dat ze aan financiële verplichtingen hebben. Nu is afgesproken dat pensioenfondsen met een dekkingsgraad boven 90% de pensioenen niet hoeven te verlagen, terwijl dit eerder wel de ondergrens was voor pensioenkortingen. Overigens telt de dekkingsgraad van 31 december van dit jaar. Het is de bedoeling dat het nieuwe stelsel van het pensioen via de werkgever vanaf 2022 wordt ingevoerd.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over pensioenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Nicola Kraaijeveld.

Nicola Kraaijeveld

HR Adviseur

Nicola Kraaijeveld
Contact opnemen

Advies nodig?

Heeft u vragen over pensioenen? Neem dan contact op onze HR adviseurs. Zij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Geen gezamenlijke verkrijging, geen vrijstelling
 Nieuws   16 juni 2020

Geen gezamenlijke verkrijging, geen vrijstelling

Bij een samenlevingscontract is het nog steeds mogelijk dat één van de partners een woning koopt die volledig op zijn of haar naam komt te staan. Als de andere partner de woning verkrijgt na het beëindigen van de relatie, dan dient hij of zij in beginsel overdrachtsbelasting te betalen over de verkrijging.

Lezen
BOR arresten
 Nieuws   15 juni 2020

BOR-arresten: Hoge Raad niet eens met de staatssecretaris

De ‘bezitseis’ in de BOR moet ervoor zorgen dat belastingplichtigen geen oneigenlijk gebruik maken van de BOR. De staatssecretaris van Financiën vond dat de beziteis ook zag op de uitbreiding van de onderneming door bedrijfsovername. De Hoge Raad was het niet eens met de staatssecretaris en heeft daarom in haar arrest van 29 mei 2020 anders geoordeeld.  

Lezen
 Nieuws   10 juni 2020

Nieuwsbrief update coronamaatregelen

In deze nieuwsbrief geven wij een overzicht van de belangrijkste steunmaatregelen voor het bedrijfsleven. Wij proberen alle informatie actueel te houden, maar terwijl we deze nieuwsbrief schrijven, komen er steeds nieuwe aanvullingen of verbeteringen van de regelingen. Deze nieuwsbrief is geschreven met de kennis tot 10 juni 2020. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden