De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws  10 december 2020

Introductie TONK

Bron: SRA

Door de coronacrisis komen huishoudens soms in financiële moeilijkheden, terwijl bestaande sociale zekerheidsregelingen in bepaalde gevallen toch geen soelaas bieden. Er komt daarom een nieuwe regeling, de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) voor huishoudens die door de coronacrisis in ernstige financiële problemen dreigen te komen. De TONK zal naar verwachting per 1 februari 2021 in werking treden.

De TONK zal door de gemeenten worden uitgevoerd via het bestaande instrument van de bijzondere bijstand. Gemeenten kunnen bijzondere bijstand verstrekken als het voor huishoudens door bijzondere omstandigheden niet meer mogelijk is om de noodzakelijke kosten te betalen. Gemeenten hebben daarbij wel eigen beleidsruimte. Om huishoudens tegemoet te komen, wordt met gemeenten gekeken hoe de gemeentelijke beleidsregels – waar nodig – tijdelijk verruimd kunnen worden. 

De TONK staat in beginsel open voor iedereen, dus bijvoorbeeld ook voor zelfstandigen en flexwerkers. De TONK kan in principe ook een oplossing bieden in gevallen waarbij vanwege quarantaineverplichtingen inkomensverlies wordt geleden.

Vragen?

Heeft u vragen over dit nieuwsbericht? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden