De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws  25 november 2020

Gratis verzuimregistratie NMBRS

Bron: NMBRS

Als werkgever wilt u graag alle inzichten hebben over uw medewerkers, dus ook hun verzuimgegevens.

Een strakke verzuimregistratie helpt u als bedrijf bij het verzuimbeleid. Door de verzuimregistratie goed bij te houden kunt u met Nmbrs® belangrijke informatie berekenen.

Het verzuim is bij Nmbrs® gekoppeld aan het personeelssysteem. Cijfers kunnen dan ook per afdeling of organisatie breed worden berekend. Deze belangrijke informatie geeft duidelijk inzicht voor het managementteam. Het gevolg? Beleidsaanpassingen gericht op harde feiten.

Welke gegevens zijn inzichtelijk in de verzuimregistratie?

Verzuimadministratie is vaak gekoppeld of volledig geïntegreerd met een personeelssysteem en bevat daardoor allerlei informatie zoals:

  • persoonsgegevens
  • NAW-gegevens
  • de datum van indiensttreding
  • de eerste dag en laatste dag van ziekte
  • belangrijke handelingen zoals een huisartsbezoek
  • contactmomenten met de arbodienst of bedrijfsarts
  • de datum waarop de bedrijfsarts een probleemanalyse heeft uitgevoerd en de datum waarop hij het plan van aanpak voor de re-integratie heeft opgesteld

Door deze gegevens heeft u in het verzuimdashboard direct de verzuimkosten inzichtelijk én kunt u voor elke werknemer het verzuimpercentage berekenen. Of de verhouding tussen kortdurend verzuim en langdurend ziekteverzuim binnen het bedrijf berekenen.

Wet verbetering poortwachter

Sinds 2002 is de Wet verbetering poortwachter ingesteld om het langdurig ziekteverzuim terug te dringen. Het uitgangspunt van deze wetgeving is, door snel en effectief in te grijpen het verzuim korter gemaakt kan worden.

Ziekte is vervelend, zowel voor de zieke werknemers als voor de werkgever. Raakt een medewerkers door ziekte langdurig uit de roulatie of treedt arbeidsongeschiktheid op? Dan treedt de Wet Verbetering Poortwachter in werking.

Deze wet zorgt ervoor dat werkgever en de zieke werknemer zich samen moeten inspannen om met een arbodienst of gecertificeerde bedrijfsarts ervoor te zorgen dat de werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag kan gaan. Zo hebben de werkgever en de werknemer verschillende verplichtingen, die al in de eerste week van de ziekmelding beginnen.

Een compleet overzicht van alle verplichtingen kun je vinden op:

https://www.arboportaal.nl/onderwerpen/wet-verbetering-poortwachter

Vragen?

Heeft u vragen over de verzuimregistratie? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden