De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws  10 december 2020

Geen versobering NOW-regeling

Bron: SRA

De NOW-regeling is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven met een substantiële omzetdaling door de coronacrisis en geldt voor drie periodes van drie maanden (oktober t/m december 2020, januari t/m maart 2021 en april t/m juni 2021). NOW 3.0 loopt door tot en met juni 2021. Besloten is dat de regeling voorlopig niet wordt versoberd. 

Dit betekent dat het omzetverlies in de tweede periode januari t/m maart 2021 minimaal 20% moet bedragen om voor de NOW in aanmerking te komen, in plaats van de eerder bekendgemaakte 30%. Ook de maximale compensatie van de loonkosten blijft op het huidige niveau van 80% gehandhaafd en neemt dus niet af naar 70%. 

Of de aangekondigde versobering voor de periode april t/m juni 2021 in stand blijft, is nog niet bekend. Verder blijven de overige voorwaarden inzake de regeling gelijk. De loonsomvrijstelling – het bedrag waarmee de loonsom mag dalen zonder dat dit gevolgen heeft voor de NOW – blijft dan ook 10%. De forfaitaire opslag op het loon – de toeslag op het loon vanwege bijkomende kosten voor werkgeverslasten, zoals vakantiegeld – blijft 40%. Ook blijft de maximale vergoeding tweemaal het dagloon bedragen. 

Wat betreft de bepaling van de omzet voor de NOW is verduidelijkt dat vijf coronagerelateerde subsidies als ‘omzet’ aangemerkt moeten worden en daarmee de tegemoetkoming verminderen. Dit betreft de TVL en de TOGS-regeling (regeling voorafgaand aan de TVL), de Regeling continuïteitsbijdrage zorg, de beschikbaarheidsvergoeding OV-bedrijven en de Tegemoetkoming sierteelt en voedingstuinbouw.

Update NOW 3.0 naar aanleiding van Lockdown 

Initieel konden werkgevers de aanvraag voor de eerste periode van de NOW 3.0 (periode oktober, november en december) uiterlijk tot en met zondag 13 december indienen. 

Vanwege de lockdown die door het kabinet maandagavond is afgekondigd, is besloten dat werkgever die eerder geen aanvraag hebben ingediend voor de eerste periode van de NOW 3.0 dit alsnog kunnen doen. Het is nu tot en met 27 december mogelijk om deze aanvraag in te dienen. 

Vragen?

Heeft u vragen over het bovenstaande nieuwsbericht? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden