De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Nieuws   2 september

Eigenrisicodragerschap 2020 aanvragen tot en met 1 oktober!

Eigenrisicodragerschap 2020 aanvragen tot en met 1 oktober!

Bron: Rendement Online

Wilt u als werkgever per 2020 eigenrisicodrager zijn? Dan moet u uiterlijk op dinsdag 1 oktober uw aanvraag indienen bij de Belastingdienst. Als eigenrisicodrager betaalt u geen (volledige) Whk-premie, maar u loopt wel het risico dat u maximaal 10 jaar opdraait voor de kosten van uw zieke en arbeidsongeschikte medewerkers.

Wat is eigenrisicodragerschap?

Als werkgever kunt u twee keer per jaar kiezen om eigenrisicodrager te worden voor Regeling werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten (WGA) of Ziektewet (ZW). Dit kan per 1 januari en per 1 juli. Dit geldt ook als uw organisatie eigenrisicodrager is en wil teruggaan naar de publieke verzekering van het UWV. In beide gevallen moet u uiterlijk op dinsdag 1 oktober uw aanvraag indienen bij de Belastingdienst.

Geen Whk-premie voor eigenrisicodrager

Als werkgever bent u gewoonlijk via het UWV verzekerd voor de risico’s van arbeidsongeschiktheid voor de WGA en ZW. U draagt dan gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk) af als onderdeel van de premies werknemersverzekering. Deze premie bestaat uit een deel voor de Ziektewet (ZW) en een deel voor de WGA-uitkeringen voor flexibele en vaste krachten.

Als u besluit om eigenrisicodrager te worden voor een van die verzekeringen, dan betaalt uw dat deel van de premie dus niet. Het UWV betaalt dan ook geen uitkering aan zieke en arbeidsongeschikte (ex-)werknemers die daar recht op hebben. Als eigenrisicodrager moet u maximaal 10 jaar deze kosten zelf betalen. U heeft wel de optie om een particuliere verzekering af te sluiten voor de WGA en de ZW.

Ondernemingsraad heeft adviesrecht

Als u het eigenrisicodragerschap overweegt, dan moet u de ondernemingsraad (OR) hierover informeren. De ondernemingsraad heeft namelijk adviesrecht bij de keuze voor eigenrisicodragerschap. Als u de ondernemingsraad nog niet heeft geïnformeerd over de voorgenomen overstap, kunt u in de problemen komen met de deadline van 1 oktober.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen over het eigenrisicodragerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen

Aanvraag via Van Noordenne Accountants

Wij kunnen ook de aanvraag voor u verzorgen. Neem contact met ons op over de mogelijkheden. Een van onze adviseurs helpt u graag!

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

hulpmiddel kleineondernemersregeling
 Nieuws   29 augustus

Belastingdienst komt met hulpmiddel voor de nieuwe KOR

Per 1 januari 2020 gaat de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) in. Om ondernemers te helpen komt de Belastingdienst met een hulpmiddel. Aan de hand van dit hulpmiddel kunt u bepalen of u voldoet aan de voorwaarden van de KOR.

Lezen
Heeft u werknemers die een opleiding volgen én bij u werken? Dan is de kans groot dat u een tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen.
 Nieuws   26 augustus

Personeel in dienst dat een opleiding volgt? Maak gebruik van de subsidie Praktijkleren!

Heeft u werknemers die een opleiding volgen én bij u werken? Dan is de kans groot dat u een tegemoetkoming in de kosten kunt krijgen. Wij nemen de subsidieregeling Praktijkleren samen met u door.

Lezen
Schenkingen en erfenissen: wie heeft recht op wat?
 Blog   20 augustus

Schenkingen en erfenissen: wie heeft recht op wat?

Stel, u krijgt een schenking en u bent getrouwd. Heeft uw echtgenoot dan ook recht op de schenking of erfenis? Of is deze alleen voor u bestemd? En wat kunt u doen? Met deze blog helpt Eveline u graag een handje op weg.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam