De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   13 april 2022

De toepassing van CommunicatieGemak voor het indienen van de aangiften

Bron: VNA

De afgelopen jaren hebben wij de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting per e-mail of per post aan u verstrekt. Uit het oogpunt van privacy-wetgeving is het niet langer wenselijk om persoonsgegevens in combinatie met een aangifte per e-mail te verzenden. 

Het indienen van de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting
Wij gaan de aangifte via een portaal aan u verstrekken. Dit portaal genaamd CommunicatieGemak functioneert als een digitale omgeving waarin u de aangifte kunt accorderen en raadplegen (archief-functie). Indien u de aangifte binnen dit portaal accordeert, zal deze automatisch worden ingediend bij de Belastingdienst. 

Hoe werkt het:
Om te kunnen inloggen in het portaal, is het van belang dat u de app ‘Google Authenticator’ gebruikt. Deze app is te downloaden vanuit de Android en IOS Store. Via uw relatiebeheerder ontvangt u, ten tijde van het afwikkelen van uw aangifte, een handleiding en nadere informatie. U kunt de handleiding ook raadplegen via deze link.  

Zodra uw aangifte gereed staat, ontvangt u van ons een e-mail waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te verifiëren middels uw BSN-nummer. Hierna wordt een code zichtbaar, die u kunt scannen via de app ‘Google Authenticator’. 

Vervolgens geeft de app u een code die u kunt invoeren, waarna u terecht komt in uw persoonlijke online omgeving. Mocht het inloggen niet lukken of heeft u andere vragen omtrent de toepassing van CommunicatieGemak, neemt u dan contact met ons op? 

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Nieuws 23 mei 2022

Voorjaarsnota: wat zijn de fiscale gevolgen?

Ondernemers gaan bij hogere winsten meer vennootschapsbelasting betalen en in box 2 worden twee tarieven geïntroduceerd, in plaats van één tarief nu. Deze en andere nieuwe belastingmaatregelen komen uit de plannen van de Voorjaarsnota van 20 mei 2022.

Lezen
Nieuws 19 mei 2022

Buitenlandse werkgever? Wanneer is een auto vrijgesteld van bpm?

Buitenlandse werkgevers die aan een in Nederland wonend personeelslid een auto ter beschikking stellen, kunnen onder voorwaarden vrijstelling van de bpm krijgen. Onlangs heeft de rechter duidelijkheid geschapen rond een van de hiervoor geldende voorwaarden.

Lezen
Nieuws 16 mei 2022

Wettelijk minimumloon per 1 juli 2022 verhoogd

Het wettelijk minimumloon gaat per 1 juli 2022 omhoog naar €1756,20 bruto per maand, €405,30 bruto per week en €81,61 bruto per dag. Mogelijk gaat het minimumloon sneller omhoog naar €14,00 per uur. Daarover wordt nog overleg gevoerd door het kabinet met de verschillende oppositiepartijen.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden