De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   13 april 2022

De toepassing van CommunicatieGemak voor het indienen van de aangiften

Bron: VNA

De afgelopen jaren hebben wij de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting per e-mail of per post aan u verstrekt. Uit het oogpunt van privacy-wetgeving is het niet langer wenselijk om persoonsgegevens in combinatie met een aangifte per e-mail te verzenden. 

Het indienen van de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting
Wij gaan de aangifte via een portaal aan u verstrekken. Dit portaal genaamd CommunicatieGemak functioneert als een digitale omgeving waarin u de aangifte kunt accorderen en raadplegen (archief-functie). Indien u de aangifte binnen dit portaal accordeert, zal deze automatisch worden ingediend bij de Belastingdienst. 

Hoe werkt het:
Om te kunnen inloggen in het portaal, is het van belang dat u de app ‘Google Authenticator’ gebruikt. Deze app is te downloaden vanuit de Android en IOS Store. Via uw relatiebeheerder ontvangt u, ten tijde van het afwikkelen van uw aangifte, een handleiding en nadere informatie. U kunt de handleiding ook raadplegen via deze link.  

Zodra uw aangifte gereed staat, ontvangt u van ons een e-mail waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te verifiëren middels uw BSN-nummer. Hierna wordt een code zichtbaar, die u kunt scannen via de app ‘Google Authenticator’. 

Vervolgens geeft de app u een code die u kunt invoeren, waarna u terecht komt in uw persoonlijke online omgeving. Mocht het inloggen niet lukken of heeft u andere vragen omtrent de toepassing van CommunicatieGemak, neemt u dan contact met ons op? 

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Nieuws 25 januari 2023

Meer duidelijkheid over belastbaarheid laadpaal

De Belastingdienst heeft meer duidelijkheid geboden over de eventuele belastbaarheid van een laadpaal ten behoeve van het opladen van een (semi)elektrische auto. Wat geldt er voor een elektrische auto van de zaak en wat geldt er voor een elektrische privéauto?

Lezen
Nieuws 24 januari 2023

Rentevergoeding over te veel betaalde box 3-heffing

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft geoordeeld dat de Belastingdienst een passende rentevergoeding moet geven aan een belastingplichtige die te veel box 3-heffing betaalde over de jaren 2017 en 2018.

Lezen
Nieuws 24 januari 2023

Verzoek uitstel renseigneringsverplichting/opgaaf UBD mogelijk

Betaalde u in 2022 bedragen aan natuurlijke personen? Dan moet u die bedragen uiterlijk 31 januari 2023 aan de Belastingdienst doorgeven, mits er geen uitzondering geldt. De Belastingdienst heeft toegezegd soepel om te gaan met verzoeken om uitstel voor het voldoen aan de renseigneringsverplichting.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden