De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   13 april 2022

De toepassing van CommunicatieGemak voor het indienen van de aangiften

Bron: VNA

De afgelopen jaren hebben wij de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting per e-mail of per post aan u verstrekt. Uit het oogpunt van privacy-wetgeving is het niet langer wenselijk om persoonsgegevens in combinatie met een aangifte per e-mail te verzenden. 

Het indienen van de aangifte inkomstenbelasting en/of vennootschapsbelasting
Wij gaan de aangifte via een portaal aan u verstrekken. Dit portaal genaamd CommunicatieGemak functioneert als een digitale omgeving waarin u de aangifte kunt accorderen en raadplegen (archief-functie). Indien u de aangifte binnen dit portaal accordeert, zal deze automatisch worden ingediend bij de Belastingdienst. 

Hoe werkt het:
Om te kunnen inloggen in het portaal, is het van belang dat u de app ‘Google Authenticator’ gebruikt. Deze app is te downloaden vanuit de Android en IOS Store. Via uw relatiebeheerder ontvangt u, ten tijde van het afwikkelen van uw aangifte, een handleiding en nadere informatie. U kunt de handleiding ook raadplegen via deze link.  

Zodra uw aangifte gereed staat, ontvangt u van ons een e-mail waarin u wordt gevraagd om uw identiteit te verifiëren middels uw BSN-nummer. Hierna wordt een code zichtbaar, die u kunt scannen via de app ‘Google Authenticator’. 

Vervolgens geeft de app u een code die u kunt invoeren, waarna u terecht komt in uw persoonlijke online omgeving. Mocht het inloggen niet lukken of heeft u andere vragen omtrent de toepassing van CommunicatieGemak, neemt u dan contact met ons op? 

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Nieuws 5 oktober 2022

Lagere energierekening vanaf november 2022

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor huishoudens en andere kleinverbruikers, zoals winkeliers en verenigingen. Zij ontvangen in november en december 2022 bovendien al een vaste korting op de energierekening.

Lezen
Nieuws 5 oktober 2022

Let op de peildatumarbitragebepaling box 3-stelsel 2023

Op Prinsjesdag 2022 is een nieuwe wijze van berekening van de box 3-heffing voorgesteld. Deze berekening lijkt op de wijze waarop momenteel rechtsherstel wordt geboden voor box 3. Nieuw ten opzichte van dit rechtsherstel is echter de bepaling over de peildatumarbitrage.

Lezen
Nieuws 4 oktober 2022

Forse stijging tarief box 3

Het kabinet stelt voor om opbrengsten uit sparen en beleggen voortaan zwaarder te belasten. Daarom wordt het belastingtarief van box 3 van 31% volgend jaar verhoogd naar 32%. In 2024 en 2025 stijgt het tarief verder naar 33% respectievelijk 34%. Hierdoor betaalt u in 2025 per saldo bijna 10% meer belasting over uw vermogen vergeleken met nu.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden