13 december 2023
De financiële toekomst van de ondernemer
Fiscaal
2231834 Noordenne Accountants   december 2023   Nieuws

Bron: VNACC

Financiële zekerheid en toekomstplanning vormen de ruggengraat van succesvol ondernemen. Wij begrijpen het belang van heldere doelen en een duidelijke toekomstvisie. Onze adviseurs staan klaar uw financiële pad uit te helpen stippelen. We concentreren ons daarbij op uw persoonlijke wensen en ambities. 

Fiscalist Eveline van der Wel is gespecialiseerd in onze dienst Financiële planning. 

Wensen en doelen in kaart brengen
Eveline: “Door uw wensen en doelen in kaart te brengen, kunnen we een gedetailleerd overzicht bieden van uw huidige financiële status. We bekijken wat u nu heeft, en werpen een blik op de toekomst. Bijvoorbeeld met behulp van de inkomstenbelasting, jaarrekeningen en het overzicht van mogelijke toekomstige scenario’s. Daarbij kunt u denken aan renteafhankelijkheid en investeringsmogelijkheden.”

Hoeveel geld op welk moment
“Het is cruciaal te begrijpen hoeveel geld u nodig heeft en op welk moment”, vervolgt Eveline. “Of het nu gaat om het realiseren van persoonlijke dromen zoals een wereldreis, een vakantiehuis in Spanje, het regelen van goede testamenten, het schenken aan uw kinderen, of het plannen van een bedrijfsoverdracht. Ons streven is in elk scenario optimaal fiscaal advies bieden. Altijd rekening houdend met uw individuele situatie.”

Combineren vaste gegevens en uitgavenpatroon
Eveline: “Ons proces begint met het combineren van uw vaste gegevens en uitgavenpatroon. Zo krijgen we een helder beeld. Dit omvat ook het stimuleren van spaargewoonten en het optimaliseren van uitgaven. Wij geloven sterk in persoonlijk inzicht en open gesprekken: vertrouwen speelt een essentiële rol!”

Gedegen planning opstellen
“Voor huidige klanten kunnen we, op verzoek, op basis van de voor ons reeds beschikbare gegevens een gedegen planning opstellen. Vervolgens gaan we in gesprek om uw wensen en mogelijke opties te bespreken. Of het nu gaat om testamenten, huwelijkse voorwaarden, vermogensoverdracht, schenkingen of andere financiële planning. We streven naar advies op maat, op het juiste moment en in lijn met uw doelen.”

Ondersteunen van ondernemers
“Hoewel we geen beleggings-, hypotheek of pensioenadvies mogen verstrekken, bieden we wel algemeen advies om richting te geven. Onze focus ligt op vermogensoverdracht, inclusief schenkingen aan kinderen en goede doelen. Ook hier komt het vakantiehuis in Spanje vaak ter sprake!” Eveline besluit: “Bij bedrijfsoverdracht, of het nu binnen de familie blijft of extern wordt verkocht, kijken we naar de toekomst en de fiscale implicaties. Ons doel is gericht op het ondersteunen van ondernemers en hun partners!”

Wilt u meer informatie over het opstellen van een financiële planning? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden