7 november 2023
Cursus financieel inzicht voor penningmeesters
Cursus
2231641 Noordenne Accountants   november 2023   Nieuws

Bron: VNACC

Wij zijn dit jaar de samenwerking met Vrijwilligerssteunpunt Gorinchem aangegaan. Dit onderdeel van de gemeente Gorinchem is er voor iedereen die zich vrijwillig inzet of in wil zetten in Gorinchem. Het Vrijwilligerssteunpunt bemiddelt tussen inwoners en organisaties die vrijwilligers nodig hebben.

Wij hebben de cursus financieel inzicht voor penningmeesters mogen verzorgen.

Doelgroep

De doelgroep zijn bestuursleden en met name penningmeesters van stichtingen en verenigingen in de gemeente Gorinchem. We hebben de cursus verdeeld over twee avonden, op 16 en 30 oktober. De cursisten krijgen zo meer inzicht in de uitoefening van hun taak als penningmeester. Deze avonden heeft onze ‘docent’ Gerrit Burghout meerdere onderwerpen behandeld, waarmee een penningmeester kan worden geconfronteerd.

Voorbeelden van behandelde onderwerpen

Tijdens de bijeenkomsten kwamen de belangrijkste vaardigheden om als penningmeester goed te kunnen functioneren binnen het bestuur van een vereniging of stichting aan de orde, zoals financiële verantwoording, kascontrole en betalingsverkeer. Voorbeelden van andere onderwerpen die behandeld werden zijn:

  • De inrichting van een vereniging of stichting;
  • Rechtsvorm, statuten, inschrijving KvK;
  • Belastingen;
  • Contributiereglement, huishoudelijk reglement, kascontrole.

Het waren leerzame en waardevolle bijeenkomsten. De toegevoegde waarde tijdens deze avonden, was dat de penningmeesters ook onderling hun ervaringen uitwisselden.

Wilt u meer informatie over de cursus, of over onze maatschappelijke betrokkenheid in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Gerrit Burghout

Relatiebeheerder

Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden