De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws  15 oktober 2020

Coronacrisis onderstreept het belang van een leven lang leren

Bron: Rijksoverheid 

De coronacrisis heeft een grote weerslag op werk en de arbeidsmarkt. Juist nu wordt duidelijk hoe belangrijk het is dat we blijven inzetten op een leven lang ontwikkelen. In dit artikel geven wij u handige informatie en instrumenten waarmee uw bedrijf aan de slag kan gaan.

Door de coronacrisis valt het werk in sommige sectoren helemaal stil, terwijl elders de vraag naar arbeidskrachten juist groot is. Het toont de dynamiek van de arbeidsmarkt: snelle veranderingen vragen om flexibiliteit bij werkgevers en werknemers. Dat biedt kansen, maar stelt ook het aanpassingsvermogen van mensen én organisaties op de proef. Zo hebben we in korte tijd moeten leren thuis te werken. Door de elkaar snel opvolgende veranderingen, is aandacht voor scholing en het leren van nieuwe vaardigheden noodzakelijk.

Op de website van de SER (Sociaal Economische Raad) – link naar SER-website - vindt u een groot aantal inspirerende initiatieven gericht op een Leven Lang Ontwikkelen. Zoals oZone, een online leerplatform voor de technische sector. Of Loopbaancentraal, een online platform om inzicht te krijgen in de volgende loopbaanstap.
Op de speciale actiesite van de SER vindt u ook een goed overzicht van regelingen en subsidies om een leven lang leren in uw organisatie te stimuleren.

Heeft u een opleidingsvraag of wilt u een ontwikkel- en opleidingsplan binnen uw onderneming opstellen? Wij adviseren u graag over de aanpak en de subsidiemogelijkheden. Daarnaast kunnen wij  u helpen met de implementatie. #samenwerkt

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met Nicola Kraaijeveld.

Nicola Kraaijeveld

HR-adviseur

Nicola Kraaijeveld
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Bezoek dan eens onze pagina over belastingadvies.

Deel dit bericht:

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden