De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   3 september 2020

Buitenlandse BTW over 2019 voor 1 oktober 2020 terugvragen

Bron: RendementOnline

Heeft u in 2019 in een andere lidstaat van de Europese Unie (EU) BTW betaald? Dan moet u deze vóór 1 oktober 2020 terugvragen bij de Belastingdienst. Bent u niet op tijd? Dan is de kans groot dat de andere EU-lidstaat uw verzoek niet meer in behandeling neemt.  

Buitenlandse btw terugvragen

Als ondernemer mag u de BTW die is betaald in een ander EU-land niet in aftrek brengen in uw BTW-aangifte. U kunt de BTW wel terugvragen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd;
  • U heeft geen BTW-aangifte gedaan in het EU-land waar u de BTW terugvraagt; en
  • U gebruikt de goederen en diensten voor met BTW belaste bedrijfsactiviteiten.

Om de BTW over 2019 terug te krijgen, moet u vóór 1 oktober 2020 een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Dit kan via de website: https://eubtw.belastingdienst.nl/netp/. U heeft hiervoor wel inloggegevens nodig. De Belastingdienst stuurt uw verzoek vervolgens door naar de Belastingdienst in het EU-land waar u de BTW wilt terugvragen.   

Voorwaarden

De Belastingdienst heeft een document opgesteld waarin per land is aangegeven welke documenten bij het verzoek meegestuurd moeten worden. Ook geeft de Belastingdienst een toelichting. Bij een aantal landen moet u verplicht facturen en subgoederencodes meesturen om de BTW terug te kunnen krijgen. Voor ieder verzoek geldt een drempelbedrag. Het drempelbedrag is afhankelijk van het tijdvak waarover de BTW wordt teruggevraagd.  

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over buitenlandse BTW? Neem dan vrijblijvend contact op met Robin van de Graaf.

Robin van de Graaf

Fiscaal medewerker

Robin van de Graaf
Contact opnemen
Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

 Nieuws   2 september 2020

Nieuwsbrief update coronamaatregelen

In deze nieuwsbrief geven wij een overzicht van de belangrijkste steunmaatregelen voor het bedrijfsleven. Wij proberen alle informatie actueel te houden, maar terwijl we deze nieuwsbrief schrijven, komen er steeds nieuwe aanvullingen of verbeteringen van de regelingen. Deze nieuwsbrief is geschreven met de kennis tot 2 september 2020. 

Lezen
 Nieuws   31 augustus 2020

Steunpakket 3.0: de belangrijkste wijzigingen

Het kabinet trekt opnieuw fors de knip voor een derde steunronde voor bedrijven vanwege de coronacrisis. De tegemoetkomingen worden tot 1 juli 2021 voortgezet, maar wel stapsgewijs aangescherpt. Wat zijn de nieuwe plannen?

Lezen
 Nieuws   27 augustus 2020

Steunmaatregelen corona ook na 1 oktober voortgezet

De steunmaatregelen voor bedrijven en organisaties die nadelige gevolgen ondervinden van de coronacrisis, worden ook na 1 oktober voortgezet. De maatregelen zouden tot ver in 2021 van kracht blijven, zij het in afgeslankte vorm. Wat verandert er mogelijk voor de NOW, de Tozo en TVL? 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden