De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Blog   7 februari 2019

Druk, druk, druk, maar levert dat ook winst op?

Door: Kees de Vries

Is uw agenda constant volgepland? Ervaart u drukte en heeft u vaak tijd tekort?Vaak worden deze vragen bevestigend beantwoord. De drukte valt te verklaren door de omzetgroei in het Nederlandse MKB. Gemiddeld steeg de omzet met 8% (bronnen: Accountancy Vanmorgen en SRA). De ondernemer krijgt het dus steeds drukker, maar levert dat uiteindelijk ook winst op?

Winstgroei nam af

Lang niet altijd! Uit hetzelfde onderzoek blijkt namelijk dat de winstgroei afnam. Dit wordt vooral veroorzaakt door de sterkere stijging van personeelskosten. Van de totale omzet in het MKB ging 27 procent op aan personeel. Het nijpende personeelstekort gaat daar de komende tijd niet aan meehelpen. In mijn vorige blog vertelde ik u meer over de schaarste aan personeel. We kunnen dus wel stellen dat er een vorm van winstlekkage plaatsvindt.

Een goede vakman hoeft geen goede ondernemer te zijn

Uit een onderzoek van Thexton Armstrong komt echter een nog belangrijker winstlekkage naar voren. Deze ontstaat volgens het bureau door tekortkomingen op het prijs- en margebeleid, productiviteit en marketing. De oorzaak zou liggen in het feit dat veel ondernemers hun bedrijf begonnen zijn, omdat ze een goede vakman zijn. Het leiden van een onderneming is echter onbekend terrein. “Ondernemers zijn te vaak bezig met dagelijkse operationele zaken en te weinig met de structurering van de bedrijfsvoering”, aldus het onderzoek. Dit leidt tot een onvoldoende uitgewerkt prijsbeleid, te weinig focus op kosten, haperende aansturing van medewerkers, onvoldoende gestroomlijnde processen enz. De weglekkende winst wordt dan voornamelijk veroorzaakt door onvoldoende productiviteit (32%) en sales & marketing (31%).

Misschien zijn bovenstaande punten ook op uw onderneming van toepassing. Laat u daarom goed begeleiden met het juiste advies.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen over ondernemerschap? Neem dan vrijblijvend contact op met Kees de Vries.

Kees de Vries

Vennoot Giessen

Kees de Vries
Contact opnemen

Wilt u samen met ons sparren?

Bent u benieuwd hoe wij kunnen bijdragen aan het succes van uw onderneming? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie.
 Blog   11 april 2019

Altijd én overal inzicht in uw administratie?

Altijd en overal bereikbaar zijn. Dat is de mogelijkheid die mobiele telefoons en het internet ons bieden. De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie. In deze blog beschrijft Kees de ontwikkelingen rondom de digitalisering van administraties.  

Lezen
Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?
 Blog   14 maart 2019

Wel of geen eigenrisicodragerschap?

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de WGA- en ZW-uitkering voor uw (ex-)werknemers die daar bij ziekte en arbeidsongeschiktheid recht op hebben. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?  

Lezen
Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Benut u de werkkostenregeling optimaal?
 Nieuws   21 februari 2019

Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Deze regeling kan op verschillende manieren worden gebruikt.  

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam