20 maart 2024
Blog | Werknemersvraag: Waarom moet ik belasting bijbetalen?
Loonadministratie
Foto met hoekje   BLOG

Auteur: Joanita Bergshoeff 

Werknemersvraag: Waarom moet ik belasting bijbetalen?

‘Is de inhouding van de loonheffing op mijn salaris correct?’ ‘Waarom moet ik bij mijn aangifte bijbetalen over vorig jaar?’ ‘Is er te weinig loonheffing ingehouden?’ Het is begrijpelijk dat een werknemer u deze vraag stelt. Als werkgever wilt u uw personeel voorzien van nauwkeurige specificaties. Maar het kan vervelend zijn als bij het invullen van de IB-aangifte blijkt dat er een verschil bestaat tussen de ingehouden loonheffing en de inkomstenbelasting die de werknemer verschuldigd is, vooral als dit resulteert in een bijbetaling.

Loonheffing als voorheffing

De loonheffing die u inhoudt op het salaris van uw medewerker fungeert als een voorheffing op de inkomstenbelasting die hij of zij moet betalen. Het bedrag dat namens uw werknemer aan de Belastingdienst wordt afgedragen, hoeft hij zelf niet meer over te maken. Desondanks kan het voorkomen dat de werknemer inkomstenbelasting moet bijbetalen of juist een bedrag terugkrijgt. Dit heeft vaak te maken met bijzondere omstandigheden, zoals aftrekposten of inkomsten elders. Maar waarom ontstaan deze verschillen eigenlijk?

Belasting van bijzondere beloningen  

Deze verschillen ontstaan meestal bij de berekening van loonheffing over bijzondere beloningen, zoals overwerkvergoedingen, vakantiegeld, bonussen of eindejaarsuitkeringen. Bij deze berekening wordt doorgaans een vast percentage gebruikt, afhankelijk van het inkomen van de werknemer.

Jaarloon

Om het juiste tarief voor de bijzondere beloning te bepalen, heb je een jaarloon nodig. Dit jaarloon, ook wel het (fiscale) heffingsloon genoemd, staat vermeld op de jaaropgave van de medewerker. Het jaarloon van het voorgaande jaar wordt gebruikt om het belastingpercentage voor het volgende jaar vast te stellen. Echter, het werkelijke jaarloon voor de inkomstenbelasting kan afwijken van het jaarloon waarop de loonheffing is gebaseerd. Deze afwijkingen kunnen ontstaan door verschillende factoren, zoals veranderingen in het loon, arbeidsuren of onverwachte bonussen.

Aanpassingen

Hoewel het onmogelijk is om op alle mogelijke veranderingen te anticiperen, is het verstandig om alert te zijn op wijzigingen die je wel kunt voorzien. Bijvoorbeeld, als een medewerker zijn arbeidsuren uitbreidt, is het raadzaam om het jaarloon voor het bijzonder tarief aan te passen in overleg met de werknemer. Let wel; dit mag alleen na schriftelijke toestemming van de werknemer.

Advies en vragen

Kortom, belastingzaken kunnen complex zijn en situaties kunnen snel veranderen. Als werkgever is het belangrijk om open te staan voor vragen van werknemers en eventuele wijzigingen tijdig door te voeren. Mochten er toch nog vragen zijn, aarzel dan niet om contact op te nemen met uw contactpersoon bij Van Noordenne Accountants. Wij staan klaar om u te helpen en van advies te voorzien!

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur 

Joanita Bergshoeff
Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden