24 april 2024
Blog | Vakantiegeld uitbetalen 
Loonadministratie
Foto met hoekje   BLOG (14)

Bron: VNACC

De zomer staat voor de deur en daarmee ook het langverwachte vakantiegeld. Het is een traditie die al decennia teruggaat en een welkome aanvulling op het reguliere inkomen vormt. Maar laten we eerlijk zijn, hoeveel van ons besteden dit extraatje daadwerkelijk aan vakanties? Laten we eens duiken in enkele interessante feiten en trends rondom vakantiegeld.

Een gegarandeerd recht 

Het ontvangen van vakantiegeld is geen gunst, maar een recht dat wettelijk is vastgelegd. Volgens de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag moet iedere werknemer in Nederland vakantiegeld ontvangen, ongeacht de aard van hun dienstverband. Zelfs als een werknemer ziek is, als uitzendkracht werkt of een bijbaantje heeft, hebben ze recht op vakantiegeld. Over het algemeen bedraagt het vakantiegeld minimaal 8% van je bruto-inkomen. 

Een verschuiving in bestedingen 

Het is geen geheim dat het traditionele gebruik van vakantiegeld aan het veranderen is. Uit recente enquêtes blijkt dat een steeds kleiner percentage van de respondenten hun vakantiegeld daadwerkelijk aan vakanties besteedt. Factoren zoals de economische onzekerheid en de impact van de coronacrisis hebben hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Mensen geven er steeds vaker de voorkeur aan om hun vakantiegeld te sparen, schulden af te lossen of zelfs te beleggen, in plaats van het uitsluitend aan vakanties te besteden.

Meer dan alleen het basisloon 

Het vakantiegeld wordt niet alleen berekend over het standaard salaris, maar ook over eventuele overuren. Sinds 2018 wordt vakantiegeld ook berekend over overwerktoeslagen. 

Belasting over vakantiegeld 

Omdat het vakantiegeld doorgaans eenmaal per jaar wordt uitbetaald, wordt hierover het zogeheten bijzonder tarief aan loonheffing ingehouden. Hoe hoog dit tarief is kan worden afgelezen rechts bovenin op de loonstrook. Dit tarief wordt bepaald door het jaarinkomen van het voorliggende kalenderjaar of in geval van in dienst treden in de loop van het jaar, op basis van een herrekend jaarloon.

Een verwarrende term 

Hoewel we het vaak 'vakantiegeld' noemen, is de juiste juridische term eigenlijk 'vakantiebijslag'. Deze term verwijst naar de eenmalige uitkering die werknemers rond mei ontvangen. Informeel wordt het toch nog heel vaak 'vakantiegeld' genoemd. 

Flexibiliteit in uitbetaling

Werkgevers hebben enige flexibiliteit in hoe ze vakantiegeld uitbetalen. Hoewel de meest gebruikelijke praktijk is om het jaarlijkse vakantiegeld in mei uit te keren, kunnen werkgevers ervoor kiezen om dit op andere momenten te doen, mits dit is vastgelegd in de cao of individuele arbeidsovereenkomst. Het is echter belangrijk op te merken dat werkgevers verplicht zijn om minstens eenmaal per jaar vakantiegeld uit te keren.

Timing van uitbetaling

Hoewel veel werkgevers ervoor kiezen om het vakantiegeld in mei uit te keren, ontvangt lang niet iedereen het op dat moment. Uit statistieken blijkt dat bijna twee op de drie werknemers in mei hun vakantiegeld ontvangen, terwijl anderen het op andere momenten krijgen, zoals in juni of zelfs op nog latere data.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur 

Joanita Bergshoeff
Deel dit bericht

Wellicht vindt u dit ook interessant

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden