De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Nieuws

 Nieuws   16 november 2022

Blog: Haalt u eruit wat erin zit?

Auteur: Joanita Bergshoeff

Wanneer ik onderweg naar mijn werk ben zie ik bedrijfspanden, werkbussen, (lease-)auto’s en fietsen voorbij komen. Achter bijna elke deur zit een werkgever of een werknemer. Als salarisadviseur hoop ik dat de beloningen voor hen beide optimaal zijn. Daarmee bedoel ik niet direct zo hoog mogelijk loon of zo laag mogelijke kosten, dat mag natuurlijk, maar vooral fiscaal optimaal. Het zou zonde zijn om belaste beloningen te geven als er interessantere onbelaste mogelijkheden zijn. Maar dan moet u wel weten waar het verschil zit.

U staat elke dag op om er weer iets moois van te maken. Ik ook! Waar ik u bij kan helpen? Lees verder in mijn blog.

 ‘Loon is al hetgeen uit een dienstbetrekking of een vroegere dienstbetrekking wordt genoten, daaronder mede begrepen hetgeen wordt vergoed of verstrekt in het kader van de dienstbetrekking.

Artikel 10 van de Wet op de Loonbelasting.

Loon is belast zoals u weet. Maar gelukkig is er de werkkostenregeling. Een regeling die het mogelijk maakt werknemers te vergoeden, verstrekken en ter beschikking te stellen zonder dat daar belasting over betaald hoeft te worden. De vrije ruimte gaat volgend jaar omhoog. Nóg meer ruimte voor onbelaste beloningen. Meer daarover in dit artikel.

U kunt wel aanvoelen dat het interessant is om daar optimaal gebruik van te maken toch? Maar doet u dat ook?

Bijna elk moment van uw werkdag heeft u te maken met belonen en dus met belasting. Uw werknemer reist naar het werk in een auto van de zaak of u betaalt een reiskostenvergoeding. Uw werknemer maakt gebruik van koffie of thee, een gezonde fruitschaal, een lunch, diner tijdens overwerk. Vrijdags worden er hapjes gehaald voor de borrel. Wellicht geeft u een chocolade paashaas, een kerstpakket of een bijdrage aan de personeelsvereniging. Uiteraard betaalt u loon, overwerktoeslagen en prestatietoeslagen. Thuiswerken wordt vergoed of u betaalt de inrichting van de thuiswerkplek. U vergoedt gemaakte kosten bij werk onderweg of in het buitenland. Of u geeft een vaste onkostenvergoeding. De lijst is eindeloos...

Weet u welke er belast zijn en welke niet?
Hier kan ik wel aanvoelen dat het interessanter is om dat over te laten aan een expert op dat gebied. U heeft wel iets beters te doen dan de Wet op de Loonbelasting of vooruit, het handzamere Handboek Loonheffingen door te nemen in het weekend. Pak daarom de telefoon en bel mij of een van mijn collega’s, voordat u een beloning geeft, om even te sparren over uw ideeën. Vaak kunnen wij met u meedenken.

En als we dan aan het einde van de dag de deur weer op slot draaien kunnen we met een gerust hart naar de zonsondergang kijken, omdat we weten dat u verzekerd bent van de meest optimale beloning voor uw personeel.

Vragen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanita Bergshoeff.

Joanita Bergshoeff

Salarisadviseur

Joanita Bergshoeff
Contact opnemen
Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Nieuws 1 december 2022

Vier uw sinterklaasfeest fiscaal vriendelijk

Sinterklaas is weer in het land! Dit is voor veel werkgevers aanleiding om een leuk feest voor de werknemers, hun partners en kroost te organiseren. Hoe regelt u dit zo fiscaal vriendelijk mogelijk?

Lezen
Nieuws 30 november 2022

Terugdraaien anoniementarief vanaf 2023 toegestaan

U moet als werkgever het anoniementarief van 52% toepassen als een werknemer geen volledige of juiste gegevens aan u verstrekt. Vanaf 2023 mag u dit tarief terugdraaien met terugwerkende kracht.

Lezen
Nieuws 29 november 2022

Onbelaste vrijwilligersvergoeding naar € 1.900 in 2023

De maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding gaat per 1 januari 2023 omhoog naar € 1.900 per jaar. Deze bedraagt nu nog € 1.800.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden