De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Blog   11 april 2019

Altijd én overal inzicht in uw administratie? Het is niet langer sciencefiction!

De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie.

Door: Kees de Vries

Altijd en overal bereikbaar zijn. Dat is de mogelijkheid die mobiele telefoons en het internet ons bieden. De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie.

Apps maken continue inzicht in cijfers mogelijk

Stel, u zit ’s-morgens thuis onder het genot van een kopje koffie de krant te lezen. Zodra deze uit is, wilt u even nagaan hoe uw bedrijf ervoor staat. U opent hiervoor de app op uw mobiele telefoon en u ziet in één oogopslag: de financiële stand van zaken van die dag, het aantal verkochte producten met de bijbehorende marge, de uitstaande orders en het resultaat dat over dit jaar is gedraaid. Even verder swipen, want u wilt ook zien hoe de financiën er aan het einde van het jaar voor staan als het bedrijf volgens de verwachting blijft draaien.

Voor veel ondernemers zal dit sciencefiction zijn. Dat hoeft echter niet. De digitalisering heeft zeker als het gaat om de boekhouding niet stilgestaan. De ontwikkelingen hierin zijn de afgelopen jaren erg hard gegaan en zullen in de toekomst alleen maar versnellen.

Digitalisering van de administratie

De tijd dat verkoopfacturen in Word worden verwerkt en verstuurd ligt al ver achter ons. Deze kunnen al jaren digitaal worden aangemaakt en verzonden. Software die inkoopfacturen herkent en zelf in de administratie verwerkt wordt zo langzamerhand gemeengoed en financiële software die niet zelf de dagelijkse bankmutaties kan ophalen wordt onverkoopbaar. De nieuwe standaard in online facturatie in UBL-formaat wordt steeds vaker ondersteund, zodat zowel de verkoopfactuur bij de leverancier als de inkoopfactuur bij de afnemer geautomatiseerd wordt verwerkt.

In mijn praktijk merk ik dat niet elke ondernemer op deze ontwikkelingen zit te wachten. Onbekend maakt onbemind. Die houden dus hun administratieve afdelingen met bijbehorende bezetting en kosten in stand. Totdat ze met eigen ogen zien hoe het anders kan en hoeveel besparing het oplevert. Aan u de keus.

Bent u bereid de stap te wagen?

Bent u bereid om de stap te wagen en uw administratie verder te digitaliseren? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen over de digitalisering van uw administratie? Neem dan vrijblijvend contact op met Kees de Vries.

Kees de Vries

Vennoot Giessen

Kees de Vries
Contact opnemen

Wilt u meer weten?

Neem dan contact op met Kees de Vries of bezoek onze pagina over administratie & accountancy.

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?
 Blog   14 maart 2019

Wel of geen eigenrisicodragerschap?

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de WGA- en ZW-uitkering voor uw (ex-)werknemers die daar bij ziekte en arbeidsongeschiktheid recht op hebben. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen? 

Lezen
Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Benut u de werkkostenregeling optimaal?
 Nieuws   21 februari 2019

Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Deze regeling kan op verschillende manieren worden gebruikt. 

Lezen
 Blog   7 februari 2019

Druk, druk, druk, maar levert dat ook winst op?

Is uw agenda constant volgepland? Ervaart u drukte en heeft u vaak tijd tekort? Vaak worden deze vragen bevestigend beantwoord. De drukte valt te verklaren door de omzetgroei in het Nederlandse MKB. Kees geeft in zijn blog aan waarom drukte niet altijd zorgt voor meer winst. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam