De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws
 Nieuws   20 maart 2020

Aanvullende accountantsverklaring niet meer nodig voor bijzonder uitstel belastingbetaling

Aanvullende accountantsverklaring niet meer nodig voor uitstel belastingbetaling

Bron: SRA

De voorwaarden voor het aanvragen van bijzonder uitstel van belastingbetaling zijn door het Kabinet verder versoepeld. Het gaat om bijzonder uitstel van betaling voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Zo is de aanvullende verklaring van de accountant (de derdenverklaring) niet langer nodig. Dit heeft staatsecretaris Vijlbrief op donderdag 19 maart gecommuniceerd in een brief naar de Tweede Kamer:

''Iedere ondernemer die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen, komt in aanmerking voor uitstel van betaling van zijn belastingschuld. Een ondernemer kan het verzoek om uitstel van betaling indienen door een brief te sturen naar het adres dat op de website van de Belastingdienst staat vermeld. Vanaf het moment dat de ondernemer zich meldt, wordt de invordering van zijn belastingschulden voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting direct stopgezet.''

Meteen bijzonder uitstel van betaling

Staatssecretaris Vijlbrief laat in zijn brief weten dat ondernemers dus nu al bijzonder uitstel van betaling krijgen:

''Dat betekent dat de ondernemer feitelijk meteen uitstel van betaling krijgt. Voor uitstel langer dan drie maanden is aanvullende informatie nodig om te beoordelen of de financiële problemen hoofdzakelijk zijn veroorzaakt door de coronacrisis. De ondernemer kan de eerste drie maanden gebruiken om deze informatie te verstrekken. Het kabinet onderzoekt nu welke informatie nodig is en hoe deze zo eenvoudig mogelijk kan worden aangeleverd. Het doel daarbij is de administratieve lasten voor ondernemers zo veel mogelijk te beperken.''

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen over de uitstel van belastingbetaling? Neem dan contact op met Eveline van der Wel.

Eveline van der Wel

Fiscalist

Eveline van der Wel
Contact opnemen

Advies nodig?

Heeft u advies nodig over de uitstel van belastingbetaling? Neem dan contact op met Eveline van der Wel. 

Deel dit bericht:

Wellicht vind je dit ook interessant

Noodpakket banen en economie
 Nieuws   18 maart 2020

Noodpakket banen en economie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn groot. Daarom heeft het Kabinet een aantal nieuwe maatregelen getroffen. Wij nemen samen met u de laatste maatregelen door. Nieuwe noodmaatregelen worden nog steeds aangekondigd en reeds kenbaar gemaakte noodmaatregelen worden gewijzigd om zo te voldoen aan de wensen en verwachtingen van de Nederlandse ondernemers.  

Lezen
Coronamaatregelen van het Kabinet voor MKB!
 Nieuws   12 maart 2020

Coronamaatregelen van het Kabinet voor MKB!

Ondernemers kunnen een verzoek sturen naar de Belastingdienst omtrent het toepassen van ‘bijzonder uitstel’ op basis waarvan zij uitstel van betaling kunnen krijgen. Het verzoek tot toepassen van bijzonder uitstel dient schriftelijk te worden gemotiveerd, met de reden op welke wijze de ondernemer door het coronavirus liquiditeitsproblemen heeft gekregen.

Lezen
Annulering voorjaarsevent
 Event   12 maart 2020

Annulering voorjaarsevent 19 maart 2020

Gezien de huidige ontwikkelingen met betrekking tot het corona virus in Nederland, hebben Van Noordenne Accountants en DHC Advocaten besloten het voorjaarsevent op donderdag 19 maart 2020 niet door te laten gaan. Het voorjaarsevent zal op een later tijdstip plaatsvinden. Zodra deze datum bekend is, informeren wij u hier nader over. We hopen op uw begrip voor onze keuze. 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam