Nieuws

De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?

 Blog   14 maart

Wel of geen eigenrisicodragerschap?

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de WGA- en ZW-uitkering voor uw (ex-)werknemers die daar bij ziekte en arbeidsongeschiktheid recht op hebben. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen? 

Lezen
Afgelopen maandag 4 maart heeft de staatssecretaris van Financiën meer informatie gegeven over het wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij eigen vennootschap’. Wij informeren u alvast.

 Nieuws   11 maart

Wet excessief lenen bij eigen vennootschap

Afgelopen maandag 4 maart heeft de staatssecretaris van Financiën meer informatie gegeven over het wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij eigen vennootschap’. Het conceptwetsvoorstel is tot 1 april 2019 onderhevig aan internetconsultatie. Toch informeren wij u alvast.

Lezen
Het is een tijdje onrustig geweest rondom de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Als deze het voorstel goedgekeurd, gaan de maatregelen in per 1 januari 2020 en dat is sneller dan u denkt.

 Blog   27 februari

Arbeidsmarktwet: de nieuwste ontwikkelingen 

Het is een tijdje onrustig geweest rondom de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer. Als deze het voorstel goedgekeurd, gaan de maatregelen in per 1 januari 2020 en dat is sneller dan u denkt.

Lezen
Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Benut u de werkkostenregeling optimaal?

 Nieuws   21 februari

Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Deze regeling kan op verschillende manieren worden gebruikt. 

Lezen

 Blog   19 februari

Bedrijfsopvolging deel 3

Vandaag het laatste onderdeel van mijn blogs over bedrijfsopvolging. Deze keer besteed ik aandacht aan de dienstbetrekkingseis. Wat houdt deze eis precies in en welke gevolgen heeft de eis voor het toepassen van de bedrijfsopvolgingsregeling?

Lezen

 Blog   7 februari

Druk, druk, druk, maar levert dat ook winst op?

Is uw agenda constant volgepland? Ervaart u drukte en heeft u vaak tijd tekort? Vaak worden deze vragen bevestigend beantwoord. De drukte valt te verklaren door de omzetgroei in het Nederlandse MKB. 

Lezen
Op welke manieren kunt u uw kind financieel bijstaan in 2019? Lees het hier!

 Nieuws   31 januari

Financieel bijstaan van uw kind in 2019

Als ouder wilt u altijd het beste voor uw kind. Met raad en daad probeert u hem of haar voor te bereiden op de toekomst. In sommige gevallen hoort daar ook een financiële bijdrage bij. Zoals voor studiekosten of huur.

Lezen

 Blog   23 januari

Bedrijfswaardering deel 2

Naast de prognoses inzake kasstromen is de risicovoet van de onderneming de belangrijkste rekenfactor voor de waarde van uw onderneming. In deze blog vertel ik u waarom het belangrijk is om deze zo laag mogelijk te krijgen.

Lezen
Het begin van het jaar staat vaak in het teken van goede voornemens. Gezonder eten, afvallen, meer sporten, minder drinken. Maar een nieuw jaar heeft ook gevolgen voor uw administratie.

 Nieuws   17 januari

Goede voornemens

Het begin van het jaar staat vaak in het teken van goede voornemens. Gezonder eten, afvallen, meer sporten, minder drinken. Maar een nieuw jaar heeft ook gevolgen voor uw administratie. 

Lezen
Wilt u in 2019 uw kind of kleinkind een extraatje geven? Ook in het nieuwe jaar kunt u weer profiteren van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting.

 Nieuws   10 januari

Belastingvrij schenken in 2019

Wilt u in 2019 uw kind of kleinkind een extraatje geven? Ook in het nieuwe jaar kunt u weer profiteren van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting. Voor 2019 zijn de belastingvrije bedragen verhoogd.

Lezen

 Nieuws   7 januari

Special Lonen 2019

In de Special Lonen 2019 vindt u alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor u als werkgever. Denk aan de nieuwe AVG, de Wet DBA, auto van de zaak, het minimumloon, en het dga-pensioen.

Lezen

 Blog   18 december

Bedrijfsopvolging deel 2

Bij bedrijfsopvolging komt meer kijken dan u denkt. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, zet ik in mijn blogs de belangrijkste zaken op een rij. Deze keer besteed ik aandacht aan de inkomstenbelasting.

Lezen
Hoeveel bedraagt in 2019 de bijtelling voor mijn auto?

 Nieuws   14 december

Nieuwsbrief December

In de nieuwsbrief van december leest u het laatste nieuws over de bijtelling voor de auto, de Brexit, zakelijk schenken, Mijn Belastingdienst Zakelijk en de belastingvrije vrijwilligersvergoeding. 

Lezen
Met trots presenteren wij u onze nieuwe website en vernieuwde huisstijl.

 Nieuws   12 december

Introductie nieuwe website en huisstijl

Vanaf vandaag presenteren wij met trots onze nieuwe website evenals de vernieuwde huisstijl. Onze uitingen hebben een nieuwe vormgeving en we hanteren een nieuwe slogan. 

Lezen

 Blog   6 december

Schaarste aan personeel

Wij hebben een baan voor jou! Kom bij ons werken! Ontdek je nieuwe baan! Deze kreten sieren het internet als je alleen al het woord vacatures intypt op Google.

Lezen
Donderdag 29 november organiseerden we samen met DHC Advocaten een bijeenkomst over Bedrijfsopvolging.

 Event   29 november

Terugblik op ons event over Bedrijfsopvolging

Terugblik op ons event over Bedrijfsopvolging

Lezen

 Blog   13 november

Bedrijfswaardering deel 1

Bedrijfswaardering is een ingewikkeld proces waarbij de belangen groot zijn. In deze blog besteed ik aandacht aan het belang van balansmanagement bij bedrijfswaardering. 

Lezen

 Blog   31 oktober

Bedrijfsopvolging deel 1

Als ondernemer kunt u er op een zeker moment mee te maken krijgen: bedrijfsopvolging. Dit moment komt soms eerder dan verwacht. Er zijn twee belangrijke eisen waaraan u moet voldoen.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

Aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam