De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.
Nieuws

De wereld van Accountancy staat nooit stil. We delen graag de ontwikkelingen in ons werkveld en onze visie hierop met u. Interessante blogs en belangrijke tips voor uw bedrijf vindt u op deze pagina.

Vanaf 2020 stijgt de bijtelling voor een elektrische auto van 4% naar 8%.

 Nieuws   17 juli

Klimaatakkoord: bijtelling elektrische auto’s stijgt naar 8%

Heeft u een elektrische auto van de zaak en gebruikt u deze ook voor privé? Let dan goed op, want vanaf 2020 stijgt de bijtelling van 4% naar 8%. Deze regeling maakt onderdeel uit van het Klimaatakkoord.

Lezen
Update Special Lonen 2019

 Nieuws   10 juli

Update Special Lonen 2019

De Special Lonen heeft een update gekregen. Met de nieuwste cijfers en actualiteiten rond wet- en regelgeving. Denk daarbij aan de bijtelling auto, minimumlonen, premiepercentages en Wet arbeidsmarkt in balans. 

Lezen
Zakelijk schenken

 Nieuws   27 juni

Spreiden geschenkvrijstelling eigen woning: nu wel mogelijk!

Overweegt u een schenking of verkrijgt u een schenking voor een eigen woning? Dan heeft u geluk, want het is nu mogelijk om de schenking onder voorwaarden te spreiden over drie jaren.

Lezen
In 2019 betalen werkgevers weer meer voor hun personeel.

 Blog   24 mei

De werkgeverslasten blijven stijgen: ook in 2019!

Als ondernemer met personeel in Nederland ben je verplicht om werkgeverslasten te betalen. Ook in 2019 betalen werkgevers weer meer voor hun werknemers. Kees de Vries geeft in zijn blog verklaringen voor de stijgende werkgeverslasten.

Lezen
Met ingang van 1 juli 2019 veranderen de bedragen van het minimumloon

 Nieuws   16 mei

Nieuwe bedragen
minimumloon per 1 juli

Met ingang van 1 juli 2019 veranderen de bedragen van het minimumloon. Vanaf deze datum krijgen 21-jarigen voortaan het volledig minimumloon. Voor werknemers van 18 tot 20 jaar geldt een verhoging. In dit nieuwsbericht geven wij een overzicht van de veranderingen.

Lezen
De SRA heeft een podcast opgenomen over wat er allemaal komt kijken bij een bedrijfsoverdracht.

 Nieuws   8 mei

Podcast bedrijfsoverdracht: wees er op tijd bij!

Als ondernemer krijgt u er op een zeker moment mee te maken: bedrijfsoverdracht. Dit is een complexe zaak, waar veel bij komt kijken. Daarom is het goed om een bedrijfsoverdracht op tijd voor te bereiden. De SRA heeft een podcast opgenomen over bedrijfsoverdracht. 

Lezen
Uitvoering van het UBO-register: wat zijn de gevolgen voor de praktijk?

 Blog   6 mei

Uitvoering van het UBO-register

Recentelijk is het implementatiewetsvoorstel voor het UBO-register ingediend bij de Tweede Kamer. In deze blog vertelt Eveline u meer over de manier waarop dit register tot stand is gekomen, wat het doel van dit register is en welke gevolgen het heeft voor het bedrijfsleven. 

Lezen
Wist u dat u bij plaatsing van zonnepanelen niet alleen als ondernemer maar ook als particulier btw kunt terugkrijgen?

 Nieuws   2 mei

Btw teruggave bij de aanschaf van zonnepanelen

Wist u dat u bij plaatsing van zonnepanelen niet alleen als ondernemer maar ook als particulier btw kunt terugkrijgen? Als u zonnepanelen op uw privéwoning plaatst, dan levert u energie aan het energienet. Dit deel van uw dakoppervlak wordt hiermee als zakelijk gezien. Als particulier komt u daardoor in aanmerking voor een eenmalige btw teruggave. 

Lezen
Oproepcontracten gaan veranderen!

 Nieuws   24 april

Let op: oproepcontracten gaan veranderen!

Inmiddels heeft de Tweede Kamer het wetvoorstel ‘Wet arbeidsmarkt in balans’ aangenomen. Dit brengt veranderingen met zich mee voor ondernemers die werken met oproepkrachten. In dit nieuwsbericht vertellen wij u wat er allemaal wijzigt en welke gevolgen dit voor u als werkgever heeft. 

Lezen
Er zijn in Nederland naar schatting duizenden werknemers met een ‘slapend dienstverband’. Deze werknemers voeren door ziekte al jaren geen werkzaamheden meer uit, maar ze staan nog

 Nieuws   17 april

Slapende dienstverbanden beëindigen?

Er zijn in Nederland naar schatting duizenden werknemers met een ‘slapend dienstverband’. Deze werknemers voeren door ziekte al jaren geen werkzaamheden meer uit, maar ze staan nog wel op de loonlijst. Bij de beëindiging van zo'n dienstverband moet de werkgever een transitievergoeding betalen.

Lezen
De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie.

 Blog   11 april

Altijd én overal inzicht in uw administratie?

Altijd en overal bereikbaar zijn. Dat is de mogelijkheid die mobiele telefoons en het internet ons bieden. De wereld om ons heen is aan het digitaliseren en dat heeft ook gevolgen voor uw administratie. In deze blog beschrijft Kees de ontwikkelingen rondom de digitalisering van administraties.  

Lezen
Bedrijfswaardering: Hoe krijgt u meer voor uw bedrijf?

 Blog   27 maart

Bedrijfswaardering: hoe krijgt u meer voor uw bedrijf?

Als ondernemer wilt u de hoogste prijs voor uw onderneming. Maar hoe bereikt u dit? Het antwoord lijkt simpel, namelijk door het risico van uw onderneming omlaag te brengen. In deze blog geeft Harm u tips om dit in de praktijk toe te passen.

Lezen
Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen?

 Blog   14 maart

Wel of geen eigenrisicodragerschap?

Als werkgever kunt u eigenrisicodrager zijn. Als eigenrisicodrager betaalt u zelf de WGA- en ZW-uitkering voor uw (ex-)werknemers die daar bij ziekte en arbeidsongeschiktheid recht op hebben. Maar wat houdt dit nu precies in en wat zijn de voor- én nadelen? 

Lezen
Afgelopen maandag 4 maart heeft de staatssecretaris van Financiën meer informatie gegeven over het wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij eigen vennootschap’. Wij informeren u alvast.

 Nieuws   11 maart

Wet excessief lenen bij eigen vennootschap

Afgelopen maandag 4 maart heeft de staatssecretaris van Financiën meer informatie gegeven over het wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij eigen vennootschap’. Het conceptwetsvoorstel is tot 1 april 2019 onderhevig aan internetconsultatie. Toch informeren wij u alvast.

Lezen
Het is een tijdje onrustig geweest rondom de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Als deze het voorstel goedgekeurd, gaan de maatregelen in per 1 januari 2020 en dat is sneller dan u denkt.

 Blog   27 februari

Arbeidsmarktwet: de nieuwste ontwikkelingen 

Het is een tijdje onrustig geweest rondom de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Het wetsvoorstel ligt nu bij de Eerste Kamer. Als deze het voorstel goedgekeurd, gaan de maatregelen in per 1 januari 2020 en dat is sneller dan u denkt.

Lezen
Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Benut u de werkkostenregeling optimaal?

 Nieuws   21 februari

Benut u de werkkostenregeling optimaal?

Wist u dat u als werkgever gebruik kunt maken van onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel? Dit staat vastgelegd in de werkkostenregeling. Deze regeling kan op verschillende manieren worden gebruikt. 

Lezen

 Blog   19 februari

Bedrijfsopvolging deel 3

Vandaag het laatste onderdeel van de blogs van Eveline over bedrijfsopvolging. Deze keer besteedt zij aandacht aan de dienstbetrekkingseis. Wat houdt deze eis precies in en welke gevolgen heeft de eis voor het toepassen van de bedrijfsopvolgingsregeling?

Lezen

 Blog   7 februari

Druk, druk, druk, maar levert dat ook winst op?

Is uw agenda constant volgepland? Ervaart u drukte en heeft u vaak tijd tekort? Vaak worden deze vragen bevestigend beantwoord. De drukte valt te verklaren door de omzetgroei in het Nederlandse MKB. Kees geeft in zijn blog aan waarom drukte niet altijd zorgt voor meer winst. 

Lezen
Op welke manieren kunt u uw kind financieel bijstaan in 2019? Lees het hier!

 Nieuws   31 januari

Financieel bijstaan van uw kind in 2019

Als ouder wilt u altijd het beste voor uw kind. Met raad en daad probeert u hem of haar voor te bereiden op de toekomst. In sommige gevallen hoort daar ook een financiële bijdrage bij. Zoals voor studiekosten of huur.

Lezen

 Blog   23 januari

Bedrijfswaardering deel 2

Naast de prognoses inzake kasstromen is de risicovoet van de onderneming de belangrijkste rekenfactor voor de waarde van uw onderneming. In deze blog vertelt Harm u waarom het belangrijk is om deze zo laag mogelijk te krijgen.

Lezen
Het begin van het jaar staat vaak in het teken van goede voornemens. Gezonder eten, afvallen, meer sporten, minder drinken. Maar een nieuw jaar heeft ook gevolgen voor uw administratie.

 Nieuws   17 januari

Goede voornemens

Het begin van het jaar staat vaak in het teken van goede voornemens. Gezonder eten, afvallen, meer sporten, minder drinken. Maar een nieuw jaar heeft ook gevolgen voor uw administratie. 

Lezen
Wilt u in 2019 uw kind of kleinkind een extraatje geven? Ook in het nieuwe jaar kunt u weer profiteren van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting.

 Nieuws   10 januari

Belastingvrij schenken in 2019

Wilt u in 2019 uw kind of kleinkind een extraatje geven? Ook in het nieuwe jaar kunt u weer profiteren van de jaarlijkse vrijstellingen in de schenkbelasting. Voor 2019 zijn de belastingvrije bedragen verhoogd.

Lezen

 Nieuws   7 januari

Special Lonen 2019

In de Special Lonen 2019 vindt u alle actuele informatie over de belangrijkste onderwerpen voor u als werkgever. Denk aan de nieuwe AVG, de Wet DBA, auto van de zaak, het minimumloon, en het dga-pensioen.

Lezen

 Blog   18 december

Bedrijfsopvolging deel 2

Bij bedrijfsopvolging komt meer kijken dan u denkt. Om te voorkomen dat u door de bomen het bos niet meer ziet, zet Eveline in haar blogs de belangrijkste zaken op een rij. Deze keer geeft zij aandacht aan de inkomstenbelasting.

Lezen
Hoeveel bedraagt in 2019 de bijtelling voor mijn auto?

 Nieuws   14 december

Nieuwsbrief December

In de nieuwsbrief van december leest u het laatste nieuws over de bijtelling voor de auto, de Brexit, zakelijk schenken, Mijn Belastingdienst Zakelijk en de belastingvrije vrijwilligersvergoeding. 

Lezen
Met trots presenteren wij u onze nieuwe website en vernieuwde huisstijl.

 Nieuws   12 december

Introductie nieuwe website en huisstijl

Vanaf vandaag presenteren wij met trots onze nieuwe website evenals de vernieuwde huisstijl. Onze uitingen hebben een nieuwe vormgeving en we hanteren een nieuwe slogan. 

Lezen
hero-kantoor-30

 Blog   6 december

Schaarste aan personeel

Wij hebben een baan voor jou! Kom bij ons werken! Ontdek je nieuwe baan! Deze kreten sieren het internet als je alleen al het woord vacatures intypt op Google. In zijn blog gaat Kees in op situatie op de arbeidsmarkt. 

Lezen
Donderdag 29 november organiseerden we samen met DHC Advocaten een bijeenkomst over Bedrijfsopvolging.

 Event   29 november

Terugblik op ons event over Bedrijfsopvolging

Donderdag 29 november organiseerden we samen met DHC Advocaten een bijeenkomst over bedrijfsopvolging. Lees hier de ervaringen! 

Lezen

 Blog   13 november

Bedrijfswaardering deel 1

Bedrijfswaardering is een ingewikkeld proces waarbij de belangen groot zijn. In deze blog besteedt Harm aandacht aan het belang van balansmanagement bij bedrijfswaardering. 

Lezen

 Blog   31 oktober

Bedrijfsopvolging deel 1

Als ondernemer kunt u er op een zeker moment mee te maken krijgen: bedrijfsopvolging. Dit moment komt soms eerder dan verwacht. Er zijn twee belangrijke eisen waaraan u moet voldoen. Eveline bespreekt deze eisen in haar blog.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

Aanmelden
Contact
Volg ons

Postbus 463
4200 AL Gorinchem

0183 697 979 info@vnacc.nl
Gorinchem
Van Noordenne Accountants Gorinchem

Kleine Landtong 15
4201 HL Gorinchem

Giessen
Van Noordenne Accountants Giessen

Distributiestraat 25
4283 JN Giessen

Hardinxveld
Van Noordenne Accountants Hardinxveld-Giessendam

Buitendams 91 
3371 BB Hardinxveld-Giessendam