Simonis Verf B.V.

Klantverhalen

 Sport en recreatie   Klant sinds 2019

Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties

Samen maken we de regio sterk!

De Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) biedt voorzieningen aan de inwoners van Gorinchem en omgeving om te kunnen sporten en te recreëren. Daarvoor beheert de SGS een aantal sportlocaties in Gorinchem: het Caribabad, de Hoefslag, de Oosterbliek en de Van Rappardhal. De SGS wil ervoor zorgen dat iedere inwoner van Gorinchem kan sporten in een duurzame en veilige accommodatie. Daarbij is het doel om de sportaccommodaties budgetneutraal te laten gebruiken en betaalbaar te houden.

In 1988 werd de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties opgericht, toen nog onder de naam Stichting Caribabad. Destijds was het Caribabad de enige sportaccommodatie die onder het beheer van de Stichting viel. In 1993 kwam daar sporthal Oosterbliek bij. Vanaf dat moment werd de stichting omgedoopt tot Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS). In de jaren daarna werden de accommodaties verder uitgebreid met de al bestaande Van Rappardhal (1995) en de nieuwgebouwde sporthal De Hoefslag (2009).

Met deze sportaccommodaties biedt de SGS ruime sportmogelijkheden in Gorinchem: van basketbal tot waterpolo tot hockey. Ook het onderwijs in Gorinchem maakt gebruik van de accommodaties om gymlessen te verzorgen en er vinden regelmatig evenementen plaats in de accommodaties. De doelgroep van het Caribabad is groot: van baby’s tot aan 85-plussers. Het streven is dan ook om de bezoekers van jongs af aan zo lang mogelijk te behouden.

"Naast de jaarrekeningcontrole kan ik met jullie ook sparren over financiële zaken en waar nodig advies krijgen."

In 2019 is de Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties klant geworden bij Van Noordenne Accountants. Rob Koster, directeur, kwam in contact met Harm van Heusden, vennoot van ons kantoor. Binnen de SGS geeft de Raad van Toezicht het advies om periodiek van accountant te wisselen. Dit zorgt voor een frisse blik naar de organisatie en een goede controle van de jaarrekening waarin verantwoording wordt afgelegd over het gevoerde beleid.  Om die reden zocht SGS een nieuwe accountant, met als voorkeur een partij in de regio. Na het voeren van een aantal prettige gesprekken en een passende offerte viel de keuze op Van Noordenne Accountants.

Voor de accountantscontrole heeft Rob Koster contact met Gerrit Burghout en Willeke Timmer. Rob is tevreden het verloop van de eerste periode van de controle: ‘Het eerste jaar is vooral aftasten en de bedrijfsvoering goed doorlichten. De accountant stelt veel vragen om te bepalen hoe de hazen lopen. Het eerste jaar kost dan veel inspanning, maar het jaar daarop loopt dan vaak soepeler.’

Gelukkig begrijpt Rob dat accountants gebonden zijn aan allerlei wet- en regelgeving: ‘Als accountant moet je allerlei regels volgen en streng zijn voor je klant. Wij weten inmiddels dat we onze zaken op orde moeten hebben en wat we moeten aanleveren, dat scheelt.’ Rob ziet Van Noordenne Accountants niet alleen als accountant, maar vooral als sparringpartner: ‘Naast de jaarrekeningcontrole kan ik met jullie ook sparren over financiële zaken en waar nodig advies krijgen.’ De verandering van accountant brengt voor Rob een frisse blik mee: ‘Jullie brengen nieuwe inzichten mee en hebben weer een frisse kijk op bepaalde zaken.’

Door de coronacrisis is de afgelopen periode bijzonder verlopen. In het begin van de coronacrisis moesten het Caribabad en de sportaccommodaties tijdelijk worden gesloten. Daarom kon de accountantscontrole ook niet op locatie plaatsvinden. Naast de accountantscontrole kreeg Rob te maken met de coronamaatregelen en de gevolgen voor het Caribabad en de sportaccomodaties. Dit zorgde voor een extra administratieve belasting: ‘Naast de accountantscontrole hielden we ons bezig met coronaschema’s voor de zwemactiviteiten. Met honderden bezoekers per dag is dat nog best lastig om in goede banen te leiden.’

Rob is tevreden over de samenwerking met Van Noordenne Accountants: ‘Ik ben blij met deze Gorinchemse samenwerking. Ik vind het ideaal om een accountant in de regio te hebben. Als ik iets wil weten, dan stap ik in de auto en dan ben ik binnen vijf minuten bij jullie op kantoor. Ik hoef dus geen lange afstanden te reizen en dat geldt ook voor jullie. Wat mij betreft, zetten we deze samenwerking voor langere periode voort.’

Afgenomen diensten:

Wilt u samen met ons sparren?

Bent u benieuwd hoe wij kunnen bijdragen aan het succes van uw onderneming? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Harm van Heusden

Vennoot

Harm van Heusden
Contact opnemen
Deel dit klantverhaal:

Andere klantverhalen

 Elektrotechniek   Klant sinds 2015

Strago Electro B.V.

Strago Electro levert verschillende oplossingen op het gebied van Electro. De onderneming is in 1957 gestart als elektrotechnisch installatiebedrijf en is inmiddels uitgegroeid naar een specialist op het gebied van elektrotechniek. 

Lezen

 Wonen   Klant sinds een lange tijd

Trendhopper Sliedrecht B.V.

Trendhopper Sliedrecht is een van de 18 franchisevestigingen van de winkelketen Trendhopper. Bij Trendhopper vinden klanten de nieuwste woontrends voordat je ze regens anders tegenkomt.

Lezen
Van Noordenne Wapeningsstaal

 Wapeningsstaal   Klant sinds 1962

Van Noordenne Wapeningsstaal B.V.

Van Noordenne Wapeningsstaal ontwerpt, produceert, levert en verwerkt wapeningsstaal voor grote (infrastructurele) bouwprojecten in Nederland. Het bedrijf behoort tot de top 5 van Nederland in haar segment.

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden