Klantverhalen

 Industriële analysesystemen   Klant sinds een lange tijd

Multi Instruments 

Passie voor techniek en specialist in analysesystemen

Multi Instruments is een productiebedrijf met handels- en serviceactiviteiten in de chemische- en petrochemische industrie en in gas analyse systemen. Het bedrijf is gestart in 1988 met de exclusieve agentschappen van Nederlandse, Italiaanse en Amerikaanse producten voor de olie- en gasindustrie. In de loop der tijd kwamen daar diverse agentschappen bij. Rond 1990 verhuisde Multi Instruments naar de Edisonweg in Gorinchem. Door de meetverplichtingen vanuit de overheid wist het bedrijf zich snel uit te breiden.

De diverse activiteiten van het bedrijf zijn ondergebracht in verschillende vennootschappen en divisies. Zo is men met Multi Instruments Analytical B.V. gespecialiseerd in industriële gasanalysesystemen. Deze systemen worden onder andere gebruikt voor het meten van rookgassen bij verbrandingsprocessen. Het bedrijf verzorgt het complete plaatje: van engineering en bouwen tot aan installeren en onderhouden. De apparatuur wordt gebruiksklaar afgeleverd bij de klant, het is dan alleen een kwestie van aansluiten.

Met Multi Instruments Manufacturing B.V. in Schiedam ontwikkelt en produceert men instrumentatie-onderdelen die voornamelijk door Multi Instruments Instrumentation B.V. in de markt worden gezet. Het personeel in Schiedam en Gorinchem werken samen om de producten te laten aansluiten op de kwaliteits- en certificeringseisen. Multi Instruments Instrumentation B.V. levert instrumentatie, producten en beschermingssystemen voor met name de gas- en olie-industrie. Het gaat altijd om maatwerk en producten worden dan ook gemaakt op projectbasis. Men zet deze producten wereldwijd af in met name Amerika, Rusland, China, Afrika en het Midden- en Verre Oosten.

"Wij als klant denken het vaak beter te weten, omdat wij onze cijfers kennen. Toch zijn het dan de adviseurs van Van Noordenne Accountants die ons vanuit een ander gezichtspunt tot nieuwe inzichten brengen."

Multi Instruments is reeds jarenlang klant bij Van Noordenne Accountants. Het eerste contact liep via de bank waarbij Van Noordenne Accountants de oplossing bedacht voor een complex vraagstuk aangaande de bedrijfsstructuur. Na het prettige verloop van deze zaak heeft Multi Instruments ervoor gekozen om klant te worden bij Van Noordenne Accountants. Wij verzorgen voor hen de jaarcijfers van de gehele groep en geven (belasting)advies.

Jack van Dalen, financieel directeur, heeft vooral contact met Hans Kentie, relatiebeheerder, en spreekt daarbij van een vertrouwensband tussen Multi Instruments en Van Noordenne Accountants. "We bespreken samen de jaarcijfers en op basis daarvan nemen we beslissingen." Volgens Jack is het niet altijd makkelijk om accountant van Multi Instruments te zijn: "Wij als klant denken het vaak beter te weten, omdat wij onze cijfers kennen. Toch zijn het dan de adviseurs van Van Noordenne Accountants die ons vanuit een ander gezichtspunt tot nieuwe inzichten brengen."

Volgens Jack is er een ontwikkeling gaande en die baart hem zorgen: "Er komen steeds meer externe partijen die zich gaan bemoeien met het ondernemerschap. Dit is zorgelijk. Denk bijvoorbeeld aan de banken en certificeringinstanties ( b.v. ISO9001) die over de marktafzet, kansen en risico’s beginnen.  Een accountant is dan nog het meest betrokken bij het bedrijf. Die heeft immers de meeste inzicht in de cijfers en weet wat er speelt."

Jack ziet deze betrokkenheid ook terug bij Van Noordenne Accountants: "Ze kijken mee naar de toekomst. Zo hebben ze onder andere geholpen bij de aankoop van een extra bedrijfspand. Ook denken ze mee over de optimalisatie van bedrijfsprocessen en geven ze aan wat de grenzen zijn. Op die manier ben je als bedrijf goed voorbereid op de toekomst."

Wilt u samen met ons sparren?

Bent u benieuwd hoe wij kunnen bijdragen aan het succes van uw onderneming? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hans Kentie

Partner Giessen

Hans Kentie
Contact opnemen
Deel dit klantverhaal:

Andere klantverhalen

 Fysiotherapie   Klant sinds 1997

Paramedisch Centrum Twigt B.V.

Paramedisch Centrum Twigt is een begrip in de Alblasserwaard als het gaat om fysiotherapie. PMC Twigt werkt samen met artsen, specialisten en verpleegkundigen in de Alblasserwaard.

Lezen

 Detailhandel   Klant sinds 2015/2016

Praxis Bouwmarkt Raamsdonksveer

Praxis Bouwmarkt Raamsdonksveer is een zelfstandig retailbedrijf in een franchiseorganisatie van Praxis Nederland. De bouwmarkt biedt alles om van je huis je thuis te maken.

Lezen

 Groothandel   Klant sinds 2007

Simonis Verf B.V.

Simonis Verf is een verfgroothandel met tien vestigingen verspreid over de provincie Zuid-Holland. De onderneming biedt de professionele schilder ondersteuning bij het gehele proces.  

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden