Klantverhalen
 Scheepsbouw   Klant sinds 1969

Damen Shipyards

'Waar water is, is Damen'

Damen Shipyards is een echt familiebedrijf in de Maritieme sector dat zijn oorsprong vindt in Hardinxveld, en inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie van formaat. Damen levert state-of-the-art maritieme oplossingen in de vorm van design, scheepsbouw, scheepsreparatie en aanverwante services. 70% van onze wereld bestaat uit water, wat veel mogelijkheden biedt op het gebied van handel, levensmiddelen, energie en recreatie. Het doel van Damen is het optimaal benutten van deze mogelijkheden, op de meest verantwoorde manier voor natuur en milieu. Damen Shipyards is bewust bezig met duurzaamheid en is op weg om de meest duurzame scheepsbouwer ter wereld te worden. Een mooie missie, vinden wij!

Een stukje geschiedenis

In 1922 begonnen de broers Jan en Rien Damen met het bouwen van 
boten in een schuur in Hardinxveld. 40 jaar later, in 1969, nam Dhr. Kommer Damen het bedrijf over en introduceerde ‘modulair shipbuilding’. Dit bracht vele voordelen met zich mee, zoals kortere levertijden en lagere kosten. Sinds de introductie van modulair bouwen heeft Damen Shipyards in 2021 meer dan 6500 schepen opgeleverd en opereren zij wereldwijd in vele sectoren binnen de scheepsbouw. Inmiddels is Damen Shipyards uitgegroeid tot een internationaal bedrijf met meer dan 12.000 werknemers over de hele wereld, en heeft het een leidende positie in de scheepsbouw.

"Van Noordenne denkt mee en kwalificeert zich als professioneel, snel en kritisch. Dat zijn de eigenschappen die je nodig hebt als je echt partner wilt zijn van een bedrijf. Naast het zakelijke contact, kan ik ook privé goed met Richard schakelen, er is sprake van oprechte interesse"

Jan Fijnekam, Directeur Damen Marine Services

Klant sinds dag één

De familie Damen is al sinds 1969 klant bij Van Noordenne Accountants, waarbij wij sinds de oprichting op meerdere niveaus binnen Damen Shipyards actief zijn. Zo ook binnen Damen Ship Lease Groep, waarmee Damen haar klanten de mogelijkheid biedt via een lease- of huurconstructie een schip (met name zgn. workboats) in te zetten. Klanten van de leasebedrijven kunnen of willen bij aanvang van hun project vaak geen gebruik maken van een traditionele bankfinanciering. Op deze wijze krijgen zij wel de mogelijkheid om een nieuw schip te exploiteren en daar inkomsten mee te genereren. Als het schip een aantal jaren succesvol door de huurder is geëxploiteerd, is er voldoende track-record en eigen vermogen opgebouwd voor een traditionele bankfinanciering.

Van Noordenne Accountants beheert de financiële administratie van deze groep en vervult een brede adviserende rol op het gebied van accountancy en fiscaliteit.
Vanaf de oprichting in 2011 hebben wij contact met Jan Fijnekam, directeur Damen Marine Services, en sinds enkele jaren met Martin van Eyk, Manager Specialized Finance. Jan vertelt over de samenwerking; “Als we even een stapje terug gaan, maken onze leasebedrijven al sinds dag één gebruik van de diensten van Van Noordenne. We zijn begonnen met Albert en dat werkte altijd al heel goed. Wat later is Richard daar bij gekomen, en het is goed om te zien dat de samenwerking daarmee is gegroeid en uitgebreid”.

Naast beheer van het administratieve proces vervullen wij ook een adviserende rol en zijn we betrokken bij zaken als een recent verwerkte herstructurering en begeleiden wij het uitgeven en administreren van obligatie leningen.
Dit werkt prettig en geeft flexibiliteit en continuïteit aan de dienstverlening van Damen, aldus Martin; “Onze zaken zijn bij Van Noordenne gewoon goed geregeld, en er is sprake van een groot vertrouwen, ook vanuit de familie Damen. We hopen in de toekomst onze samenwerking nog verder uit te bouwen en blijven altijd vooruitdenken; hoe kunnen we het nog slimmer en beter doen? We blijven niet stilstaan en hebben een open houding, we zien onze samenwerking meer als een coproductie”.

“Van Noordenne werkt hands-on en pragmatisch, komt met concrete oplossingen en adviezen. Dat vind ik belangrijk. Echt een partnership".
Heel fijn om met iemand snel te kunnen schakelen en daardoor in staat zijn
zaken snel te kunnen uitvoeren”

Martin van Eyk, Manager Specialized Finance

Wilt u samen met ons sparren?

Bent u benieuwd hoe wij kunnen bijdragen aan het succes van uw onderneming? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Albert van Mourik

Partner

Albert van Mourik
Contact opnemen
Deel dit klantverhaal:

Andere klantverhalen

Buller bouwmaterialen B.V.

 Groothandel   Meer dan 40 jaar klant

Büller Bouwmaterialen B.V.

Büller Bouwmaterialen is een zelfstandig bedrijf dat bouwmaterialen levert aan zowel professionele bouwers als particulieren. 

Lezen

 Energie   Klant sinds 2008

Debion Energietechniek B.V.

Debion Energietechniek in Giessenburg biedt duurzame, energiezuinige en kostenbesparende alternatieven voor fossiele brandstoffen. 

Lezen
Hofstede Makelaardij o.g.

 Makelaardij   Klant sinds 2012

Hofstede Makelaardij o.g.

Hofstede makelaardij is een franchisegroep met zes vestigingen verspreid over de regio van Sliedrecht tot aan Zaltbommel.
 

Lezen

Up-to-date blijven?

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws in uw inbox.

aanmelden